Akit TV sunucusu, 'Sivil öldürecek olsak Meclis'te başlarız' demişti... İYİ Parti suç duyurusunda bulundu

Akit TV sunucusu, 'Sivil öldürecek olsak Meclis'te başlarız' demişti... İYİ Parti suç duyurusunda bulundu

Akit TV sunucusu Ahmet Keser sabah programında, "Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız, Nişantaşı, Etiler di mi yani bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclisi var" ifadelerini kullandı. Daha önce de Aladağ'daki tarikat yurdunda çıkan yangında 11 çocuğun ölmesiyle ilgili olarak, "O çocukları senin sarıldığın Cumhuriyet yaktı, Nişantaşı'nda Cihangir'de oturan Beyaz Türkler yaktı" diyen Keser ve Akit TV hakkında İYİ Parti İstanbul İl Yönetimi suç duyurusunda

Akit TV’de sabahları yayınlanan ‘Gün Başlıyor’ programında sunucu Ahmet Keser, ‘Afrin harekatında sivillerin de öldürüldüğü’ iddiasının gündeme getirildiğini belirterek, tehdide varan sözler sarfetti. Keser “Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız, Nişantaşı, Etiler di mi yani bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclisi var” dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, Ahmet Keser ve kanalın yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı İl Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Fatih Savaş’ın verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Akit TV sunucusu Ahmet Keser, Genel Yayın Yönetmeni Bülent Sarıdiken ve Akit TV ve Yeni Akit Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve İcra Kurulu Başkanı şüpheli sıfatında yer aldı.

Suç duyurusu dilekçesinde, toplumda infial yaratan kutuplaştırıcı yayınların önüne geçilmesi için failler hakkında soruşturma başlatılarak, kamu davası açılması ve etkin bir şekilde cezalandırılmaları talep edildi.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, söz konusu yayını Radyo Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikâyet etti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ı göreve davet etti.

Akit TV’de sabah yayınlanan “Gün Başlıyor” programında, programın sunucusu Ahmet Keser skandal ifadeler kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de sivilleri öldürdüğü iddialarına sinirlenen Keser, canlı yayında "Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başlarız" ifadelerini kullandı.

Ahmet Keser, iki yıl önce de Adana Aladağ’da 11'i çocuk 1'i eğitmen 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını faciasına ilişkin "O çocukları senin sarıldığın Cumhuriyet yaktı, Nişantaşı'nda Cihangir'de oturan Beyaz Türkler yaktı" demesiyle gündeme gelmişti.

Nevşin Mengü'den sert yanıt