Akit yazarından şok iddia: ‘Meral abla yine istifa edecek’

Akit yazarından şok iddia: ‘Meral abla yine istifa edecek’

Abdurrahman Dilipak, İYİ Parti’nin taban, teşkilat ve grup olarak erimeye devam edeceğini öne sürerek, “Göreceksiniz Meral abla yine istifa edecek, sonra kurduğu parti sahipsiz kalmasın diye yine göreve devam edecek” dedi.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, İYİ Parti için, “Bir proje partisi. Proje başarısız oldu. Tasfiye de edemiyorlar” derken, Genel Başkan Meral Akşener’in yine istifa edeceğini, sonra yine göreve devam edeceğini öne sürdü.

‘İyi Parti’de siyaset rotasını kaybetti mi!’ başlıklı bir yazı kaleme alan Dilipak, “İyi Parti de kongresini yaptı. Sonuç: Meral Akşener göreve devam. Bir sonrası sonuç, yerel seçimlerde daha büyük bir yenilgi. Baraj altı devam. Milletvekili seçiminde aldığı oylara bakarsak yerel yönetim seçimlerinde belediye başkanlıklarında sıfır çekecek” dedi.

Bu arada partinin, hem tabanda, hem teşkilat, hem de grup olarak erimeye devam edeceğini savunan Dilipak, “Göreceksiniz Meral abla yine istifa edecek, sonra kurduğu parti sahipsiz kalmasın diye yine göreve devam edecek” ifadelerini kullandı.

Dilipak, “Bu parti bir proje partisi. Proje başarısız oldu. Tasfiye de edemiyorlar. O kadar milletvekilini ve teşkilatı, o kadar oy veren seçmeni sahipsiz bırakmamak gerekiyor. Bu durumda sadece AK Parti ve MHP’den oy alarak onları zayıflatmaya yönelik bir başka projenin aleti olacaklar. Bir de o kitleyi, yarın bir başka projede kullanmak için el altında tutmaya çalışacaklar” dedi. Dilipak, şunları kaydetti:

‘AKŞENER BIRAKIP GİTMEZ’

“Akşener bu partiyi bırakıp gidemez. İzin vermezler. Geri dönüşü olmayan bir yola girdiler. Kutsal kehanetleri (!) var bunların. Kendi uydurdukları yalanlara da inanıyorlar. %16.9 oy alacaklardı. Bu yalana başkalarını da inandırdılar. İnanılmaz mali destekler aldılar. O kadar harcama yapıldı. Şimdi arkanıza bakmadan kalkıp, “ben gidiyorum, torunlarıma bakacağım” diyemezsiniz. O harcamanın hesabının verilmesi lazım. Bir de o kadar teşkilat ve o kadar insan var geride. O sponsorlar, bu insanların başkalarının kontrolüne geçmesini istemiyorlar. Tamam iktidara giden yolda bir basamak olamadı, ama hâlâ AK Parti ve MHP’nin frenlenmesinde işe yarayabilir!?

Bir de deşifre olmamış FETÖ’cülerin buluşma yeri olabilir. HDP PKK’nın Truva atı, İyi Parti de FETÖ’nün. Bu bile önemli onlar için. Meral Abla’nın yeni görevi bu. Başbakan olamadı, Başkan da olamadı, milletvekili de olamadı. Şimdilik Genel Başkan olarak devam edecek. Babaanne olarak eve dönmesi için henüz erken.

İyi Parti’de kas ve kemik erimesi, kilo kaybı devam edecek, ama bu işin tasfiyesi için daha zamana ihtiyaç var. CHP’nin bölünüp bölünmeyeceğini görmek gerek. Yerel seçimlerden sonra ne olacaksa olacak. İyi Parti’nin siyasi sponsorlarının bu saatten sonra daha fazla mali destek sağlayacaklarını sanmıyorum. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez anlayışı ile Meral ablanın peşine takılanlar da artık yavaş yavaş evlerine dönecekler. Tabii burada partinin en büyük mirası milletvekilleri. Partinin taban üzerinde çok fazla yönlendirme gücü yok. FETÖ’cüler belki yönlendirmelere açık olurlar. Milletvekillerinin bir bölümü MHP’ye geri dönebilir. Bir kısmı AK Parti’ye geçebilir. Bir kısmı ise yeni bir oluşuma katılabilir, tabii eğer bu parti tasfiye olacaksa, değilse bir kısmı bu şekilde devam edebilir ama bu haliyle bu partinin, sırtındaki FETÖ damgası ile bir varlık göstermesi mümkün değil.”