AKP bu sıcaklarda kömür dağıtmaya başladı

AKP bu sıcaklarda kömür dağıtmaya başladı

AKP Hükümeti 24 Haziran'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve milletevkilliği seçimleri öncesinde her seçim döneminde olduğu gibi kömür dağıtmaya başladı. Seçime 38 gün kala Malatya'nın mahalle ve ilçelerinde kömür dağıtımı yapıldı. 

Süleyman KILIÇ / YURT

Türkiye 24 Haziran'da çok kritik 2 seçime giderken 16 yıldır iktidarda bulunan AKP Hükümeti ekonomik olarak dar boğaza düştü. AKP'nin 'çok büyük' ve 'kurtarıcı' olarak sunduğu ekonomi paketleri de işe yaramayarak vatandaşın cebine yansımadı. AKP Hükümeti çareyi seçime 38 gün kala yine kömür dağıtmakta buldu.

Baharın sonu, yazın başlangıcında kömür dağıtılması vatandaşlarda şaşkınlık yarattı. Daha önce Kütahya ve ilçelerinde başlayan kömür dağıtımına Malatya'da devam edildi. Malatya'nın mahalle ve ilçelerinde kömür kamyonları gezmeye başladı. Bu sıcak havalarda kömür dağıtılmasına şaşıran vatandaşlar isyan ederek, "artık tamam, ne dağıtırsanız dağıtın size oy yok' diye tepkilerini gösterdiler.

'MALATYALILARI KANDIRAMAZSINIZ'

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da bu yaşananlara tepki gösterdi. Kiraz, AKP iktidarının 5 torba kömür, 2 torba makarna ile Malatyalıları kandıramayacağını; Malatya'nın, Malatyalıların asıl sorunlarının kangrenleşmiş şekilde bekletildiğini söyledi. Kiraz; "AKP'nin bu yaptığı açık açık seçim rüşvetidir, yaz günü kömür mü dağıtılır? Bu nasıl bir vicdan?" diye sordu.  

12 Eylül 2010'da yapılan Anayasa değişiklik referandumunda da Ağustos sıcağında bedava kömür dağıtılmış, CHP ve o dönemde AKP'ye muhalif olan MHP de buna tepki göstermişti. O dönemde hava sıcaklığının 45 dereceye ulaştığı Gaziantep’te kenar semtlerde kaymakamlıklarca vatandaşlara kömür dağıtımı yapılmış, CHP ve MHP il başkanları uygulamayı “Referandum rüşveti” olarak değerlendirmişlerdi.