AKP de 'hayır'ları araştıracak!

AKP de 'hayır'ları araştıracak!

AKP, referandum sonuçlarını araştırmak üzere Genel Sekreter Abdülhamit Gül Başkanlığı’nda 13 kişilik bir komisyon kurdu.

Komisyon, hayır çıkan büyükşehirlerde ve AKP’nin güçlü olduğu illerde niye hayır çıktığını araştıracak. Komisyon, “hayır” oylarını da, “evet” oylarını da analiz edecek.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliği teklifi ile ilgili referandum sonucundan yüzde 55 “evet” sonucu bekleyen AKP, yüzde 51.4’ün nedenlerini araştırıyor.
Referandum sonuçları 7 bölgede araştırılacak. AKP de araştırmaları yürütecek 13 kişilik komisyon kuruldu. Komisyonun başkanlığını ise Genel Sekreter Abdülhamit Gül yürütecek.

ANKARA-İSTANBUL-BALIKESİR VE ADANA

AKP özellikle; “hayır” çıkan büyükşehirlerde neden ve sonuç arayacak. Özellikle İstanbul, Ankara, Adana ve Balıkesir illerinde “hayır”ın nedenleri araştırılacak. Türkiye genelinde yapılacak araştırmada, seçmen anayasa değişikliğine “neden hayır” dedi, “neden evet” dedi sorularına da yanıt aranacak. Araştırma sonuçları rapor haline getirilecek. Belediyeler ve teşkilatlar ve genel merkezin de performansı bu araştırma kapsamında ölçülecek. Milletvekillerinin seçim bölgelerinde ne kadar etkili olduğu da yine kamuoyu araştırmaları ile seçmene sorulacak.

SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ

AKP'de, sosyal medyanın da yansımaları masaya yatırıldı. Özellikle sosyal medyanın “hayır” kampanyasında daha etkili olduğu görüşleri ağırlık kazandı. Sosyal medyada, anayasa değişikliği teklifine neden “hayır” propagandasının daha etkili olduğu vurguları yapıldı.