AKP'den CHP liderine bir dava daha... 

AKP'den CHP liderine bir dava daha... 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık yüksek meblağlarda tazminat davası açtığı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da 100 bin liralık dava açtı. 

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın avukatı Mehmet Savruk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Şamil Tayyar diyor ki, Gaziantep de çok ciddi FETÖ Borsası var. Git Kayseri'ye de bak. Kayseri'de de var. Sanki biz bilmiyor muyuz? Elitaş'a sorun, kimi nasıl çıkardı? Milyon dolarlar dönüyor" ifadeleri için 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldığını bildirdi.

Avukat Mehmet Savruk, yazılı açıklamasında, "Bilindiği gibi, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 Mart 2018 tarihli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın açıklamalarından yola çıkarak, “FETÖ davası nedeniyle parası olan dayısı olan serbest kalıyor. Arada bir, birilerinin, demek ki vicdanı rahat etmiyor. Şamil Tayyar diyor ki, Gaziantep de çok ciddi FETÖ Borsası var. Git Kayseri'ye de bak. Kayseri'de de var. Sanki biz bilmiyor muyuz? Elitaş'a sorun, kimi nasıl çıkardı? Milyon dolarlar dönüyor” şeklinde sözler sarf etmiştir.

Açıktır ki Genel Başkan, bu sözleri ile Sayın Mustafa Elitaş'ın Kayseri'de FETÖ Borsası kurduğunu, FETÖ adıyla anılan, demokratik hukuk devletinin özelliklerini kaldırmak ve devleti ele geçirmek amacı ile tesis edilmiş, en geniş, en büyük katılımlı, silahlı ve kanlı terör örgütüne bir şekilde bulaşmış, bu nedenle soruşturma geçiren bazı varlıklı iş adamlarını Kayseri' de milyon dolarlar karşılığında serbest bıraktırdığını iddia etmiştir" ifadesinde bulundu.