AKP'den flaş Afrin açıklaması!

AKP'den flaş Afrin açıklaması!

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Afrin meselesi hepimizin ortak meselesidir. Karar verilmesi lazım. Başbakanımız liderlere bilgi verdi. Mesele candır. Siyasal kulislerin konusu yapmayı uygun bulmuyorum" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Turan, TBMM'de gazetecilere açıklama yaptı. Turan, Afrin operasyonuna ilişkin "Meclisin açıldığı ilk gün ilk gündemde hükümet adına bir Bakanımız Afrin ile ilgili Meclisimizi bilgilendirecektir" ifadelerini kullandı.

Turan, Meclis'te Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) görüşülmesine ilişkin, "KHK'ları usule uygun şekilde görüşülmesini istiyoruz. 15 KHK’nın beşi daha önce görüşüldü, görüşülmeyen 10 KHK var. Bunu başından beri talep ediyoruz, ancak zamandan dolayı muhalefetin de adım atması gerekiyor. KHK'lar bin 500'e yakın maddeden oluşuyor. Bu yüzden ortak bir akılla değerlendirelim, usule uygun şekilde görüşelim dedik, bu teklifimizi ilettik, uygun karşılandı. Meclis açılınca önce hükümetimizin bilgilendirilmesi, sonra o hafta olur, sonraki hafta olur, KHK'ların ele alınması Meclis gündemimiz bu olacak. 'Makul görüşelim' diyoruz. Meclisi 6 ay bir yıl boğarsak, Meclise haksızlık etmiş oluruz. Zamanlama konusunda diğer partilerle konuşacağız, bir ortak yol bulmaya çalışacağız. KHK'ların görüşülmesini istiyoruz diğer partilerden de destek istiyoruz. KHK'ları görüşmemek eksiklik değil ama görüşülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Afrin operasyonu hakkında da konuşan Turan, "Afrin ya da milletimizin duasıyla 'Zeytin Dalı' adıyla başlattığı operasyonu eleştirilerle değerlendirmeyi doğru bulmuyorum, siyasi zeminde tartışmayı doğru bulmuyorum. Afrin meselesi hepimizin ortak meselesidir. Karar verilmesi lazım. Başbakanımız liderlere bilgi verdi. Mesele candır. Siyasal kulislerin konusu yapmayı uygun bulmuyorum" değerlendirmesini yaptı.