AKP'den flaş seçim ittifakı açıklaması

AKP'den flaş seçim ittifakı açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin gündeme getirdiği seçim ittifakı düzenlemesi ve barajla ilgili açıklamada bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, seçim ittifakı düzenlemesi için çalışma yapıldığını açıkladı. Gül seçim barajı ile ilgili bir çalışma olmadığını da dile getirdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  Kanal 24'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği  seçim ititfakı ile ilgili konuşan Bakan Gül, bu konuda uyum yasaları çerçevesinde çalışma yapıldığını açıkladı. Bakan Gül, seçim barajı ile ilgili ise bir çalışma olmadığını aktardı.

'DAVA KOMEDİYE DÖNÜŞTÜ'

ABD'deki Sarraf davasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Gül, "Tanığının FETÖ'cü, hakiminin, savcısının FETÖ ile çalıştığı bir kurguyu izliyoruz, hukuk açısından trajedi olan bir dava komediye dönüştü. Türkiye'nin terörist olarak aradığı birisini siz mahkemede tanık olarak alıp maaşa bağlıyorsanız bu kabul edilemez" dedi.

BİR AÇIKLAMA DA ŞENTOP'TAN

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şentop erken seçim tartışmaları için şu ifadeleri kullandı:

"Erken seçim AK Parti gündeminde yok. Böyle bir şey hiç konuşulmadı. Seçimlerin zamanında yapılmasını prensip olarak kabul ettik. Anayasal bir zorunluluk olmadığı sürece seçimleri zamanında yapıyoruz. Böyle bir gündem yok. Seçim kanunlarında değişiklikler yapılacak. İttifak tartışmaları için Türkiye'nin vakti var. Önümüzde uzunca bir zaman var, bunlar tartışılacak."

Şentop, seçim barajının düşürülüp düşürülmeyeceğiyle ilgili de şunları söyledi: "Baraj başka ülkelerde de var. Türkiye'de nispeten biraz daha yüksek. Seçim sistemi bir bütün olarak konuşulmalı. Sadece barajı tartışmayı yeterli bulmuyoruz. Baraj konusu bir bütün olarak tartışılabilir."