AKP'den milletvekili aday adaylığını açıkladı; kandilleri karıştırdı

AKP'den milletvekili aday adaylığını açıkladı; kandilleri karıştırdı

Diyarbakır’da AKP’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Abdullah Elbey, Berat Kandili yerine yanlışlıkla Mevlit Kandili’ni kutladı. Aday adayı olmasının ardından kandil nedeniyle bir mesaj yayınlayan Elbey, "Ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olması dileklerimle, milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyorum" dedi.

Diyarbakır'da Abdullah Elbey, AKP'den milletvekili adaylığını açıklayarak 'Mevlid Kandili' dolayısıyla mesaj yayınladı. Kandilin, tüm İslam alemine huzur getirmesini dilediğini söyleyen Elbey, "Ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olması dileklerimle, milletimizin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyorum" dedi. "Ak Parti’nin davası Türkiye’nin davasıdır, partimize ve bölgemize katkıda bulunmak için aday adayı oldum" diyen Elbey, şöyle konuştu:"Ülkemizin daha güçlü, milleti mutlu, kalkınmış ve milli gelir seviyesi yükselmiş olması  amacıyla milletimizi parlamentoda temsil etmek için yola çıktık. Yeni Türkiye ile birlikte artık yepyeni bir siyaset anlayışının içindeyiz. Bu kutlu davada Diyarbakır’ımıza daha iyi hizmet etmek için bu yola çıktık.Öncelikli hedefimin bölgemize hizmet etmek vatandaşlarımız ile temasa ağırlık vererek, çalmadık kapı, gidilmedik köy bırakılmayacağız. Bu hizmetlerden de geri adım atılmayacak. Davamıza, geleceğe yönelik hedeflerimize bizi ulaştıracak  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında ve Ak Parti yolunda yolumuza devam edeceğiz. Allah Birlik Beraberliğimizi daim etsin."

Mevlid Kandili, İslam dininin peygamberi Muhammed’in doğuşunu; Şaban ayının on beşinci gecesine denk gelen Berat Kandili'nde ise ibadet etmenin diğer günlerden daha önemli olduğuna inanılarak af dilenir.