AKP'den MİT itirafı: PKK kaçırdı

AKP'den MİT itirafı: PKK kaçırdı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, iki MİT görevlisinin PKK tarafından kaçırıldığı iddiasını doğruladı. Konuyu takip eden CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Çavuşoğlu'nun açıklamalarının 'izaha muhtaç' olduğunu belirterek, MİT'in kendisine bağlandığı Erdoğan'ı hesap vermeye çağırdı.

İki MİT görevlisinin PKK tarafından kaçırıldığı iddiası, hükümet tarafından doğrulandı.

Hükümetten PKK'nin 2 MİT mensubunu kaçırdığı iddiasıyla ilgili ilk açıklama

Dışışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerika'da Al-Monitor'e yaptığı açıklamada “PKK yerel yetkilileri, sivilleri, doktorları, polisleri, herkesi kaçırıyor. Bir terör örgütü. Kurumlarımız, PKK’nın kaçırdığı tüm vatandaşlarımızın geri getirilmesi için çalışıyor. Ancak ülkemizin, bizim bahsedilen iki kişiyi geri getirmek için PKK ile kurduğumuz doğrudan bir bağlantı bulunmuyor” dedi.

Kısa süre önce konuya ilişkin soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Çavuşoğlu'nun sözlerinin “açıklamaya muhtaç” olduğunu söyledi. Açıklamadan terör örgütüyle dolaylı bağlantı kurulduğunun anlaşılabileceğini belirten Çam, “Bizim için önemli olan devletimizin prestijinin korunmasının yanında kaçırılan görevlilerimizin bir an önce sağ sağlim kurtarılmasıdır” dedi.

 ERDOĞAN'IN BEKASI!

Kaçırma olayıyla MİT’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlanması arasında ilişki kurulduğunu kaydeden Çam, şunları söyledi:

“MİT’in anayasaya aykırı şekilde Erdoğan’a bağlanmasını olumlu bir işmiş gibi göstermek için bu operasyonun alelacele yapıldığı ve olumsuzlukla sonuçlandığı iddia ediliyor. Dünyada bütün devletlerin terör karşısında bu türden operasyonlar yapma hakkı meşrudur. Ancak kamuoyunda tartışıldığı gibi terörle mücadeleyi Erdoğan’a başarı şeklinde yazmak ya da sırf Erdoğan için yapmak doğru değildir. Operasyon gizli de olsa artık gizliliği kalmamıştır. Her konuda anlasa da anlamasa da konuşan Erdoğan bu konuda açıklama yapmalı ve halka hesap vermelidir. Bu ülkenin bekası Erdoğan’ın bekası ile örtüştürülemez.”