AKP Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: Artık uçuşa geçmek istiyoruz 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: Artık uçuşa geçmek istiyoruz 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, partisinin Heredot Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bodrum 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Karaaslan, burada yaptığı konuşmada, AKP'ye yönelik 'Korku siyaseti' yapıldığını savundu. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Türkiye'de 'teröristlerin olmaması' yönündeki temennisini dile getirirken "İşte o zaman, biz onların olmadığı Türkiye'de artık uçuşa geçmek istiyoruz. Havalandık, bitti. Ok yaydan çıktı bir kere. Kimse geri döndüremez. Anlamadıkları ve kabul etmedikleri bu" dedi.

'HAVALANDIK, BİTTİ'

İstihdam, turizm ve sanayide gelişip aynı zamanda çevresel değerleri korumaya yönelik politika ürettiklerine işaret eden Karaaslan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şu anda küresel olarak dünyadaki en büyük 10 projeden 6 tanesi  Türkiye'de yapılıyor. Hem de darbeye rağmen, terör saldırılarına rağmen. Biz bunu başarıyoruz. Hele bir de öyle olmasaydı. Hele birde bu hainler içimizde olmasaydı. Hele birde bu teröristleri besleyenler olmasaydı. Yüzümüze gülüp arkamızdan iş çevirenler olmasaydı. İşte o zaman, biz onların olmadığı Türkiye de artık uçuşa geçmek istiyoruz. Havalandık, bitti. Ok yaydan çıktı bir kere. Kimse geri döndüremez. Anlamadıkları ve kabul etmedikleri bu." 

'HEP KAYBETTİLER'

Karaaslan, şu görüşlere yer verdi: 

"Korku siyaseti. Sıkça duyuyorsunuzdur, duymuşsunuzdur. Bir dönem daha duyacaksınız muhtemelen. 'Aman gelirlerse şöyle yaparlar, aman böyle yaparlar'. Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğu günlerden beri söylenir. Bıkmadıkları, hiç sıkılmadıkları hiç eskitemedikleri, aslında millet karşısında hiçbir anlam bulmadığı halde başka beslenecek nokta olmadığı için sürekli aynı kanaldan beslendikleri bir algı. O zaman da şöyle demişlerdi.'Kadınlarla erkekleri otobüslerde ayıracaklar. Haremlik selamlık yapacaklar. Aman yaşam tarzımızı elimizden alacaklar. Aman şunu yapamayacağız' Bu korku siyasetini pompalamaya yıllar boyunca devam ettiler. Hep de kaybettiler ve sonunda her seçimden kaybederek çıktılar." 

'ATATÜRK VE İLKELERİ ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORLAR'

Bazı siyasetçilerin Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olmak gibi bir idealleri olmaması nedeniyle günlük siyaseti kurtarma çabası içinde olduklarını belirten Karaaslan, bu siyasetçilerin Mustafa Kemal Atatürk ve hatıraları üzerinden siyaseti sürdürdüklerine işaret etti.

Karaaslan, "Cumhuriyetin ilkelerine sahip çıkmak, bu değerlere sahip çıkmak, gelecekte büyük ve güçlü Türkiye idealine sahip çıkmakla olur. 2023 Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı için hedef koymakla olur. O hedefe dimdik yürümekle hatta koşmakla olur. Yeri geldiğinde dünyaya dönüp 'dünya 5' ten büyüktür' demekle olur. Öyle kolay olmaz" dedi.

'TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÜLKE'

Karaaslan, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu belirterek bunların hepsini aynı anda tutabilmeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiğini söyledi.   Bütün değerlere sahip çıktıklarını, AKP'yi ve Türkiye'yi hedefe koyanların bütün değerleri de aynı anda hedefe koyduğunu öne süren Karaaslan, karikatürlerle Hz. Muhammed'in hedef alındığını, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşman liderler hedefine, Türkiyenin hedefe konulduğunu vurguladı. 

'BİZDE KAVGA, GÜRÜLTÜ OLMAZ'

Karaaslan, AKP'de parti içi demokrasinin ve parti içi disiplinin de yüzde yüz işletildiğine değinerek, bu ikisini aynı potada değerlendirme kabiliyetine sahip başarılı bir parti olduklarını bildirdi. Karaslan "Bizde kavga gürültü olmaz. Kimse beklemesin. Bizde küslük olmaz. Bizde ayrılık gayrılık olmaz" ifadesini kullandı.