AKP İzmir’de Alevilerle kahvaltı toplantısı düzenledi

AKP İzmir’de Alevilerle kahvaltı toplantısı düzenledi

AKP İzmir İl Başkanlığı Alevi kurumları ile kahvaltıda bir araya geldi.

İzmir Konak’ta bir otelde gerçekleşen kahvaltıya Alevi Kültür Dernekleri (AKD) şubelerinin yanı sıra bazı Alevi kurum temsilcileri katıldı.

“ALEVİ VATANDAŞLARIN AKP’YE ÖNYARGISINI GİDERECEĞİZ” 

Yapılan toplantı da konuşan AKP İl Başkanı Şengül Aydın,“Eğer biz güçlü ve müreffeh bir Türkiye istiyorsak, tüm farklılıklarımızla hoşgörü içerisinde bir arada olmalıyız. Birbirimizi daha iyi tanımalı ve diyaloğu devam ettirmeliyiz. Alevi temsilcileriyle görüşmemiz çok samimi bir ortamda geçti. Bundan sonra da görüşmelerimiz sürecek. Alevi vatandaşlarımızın içinde AK Parti’ye karşı ön yargısı ya da kırgınlığı olan varsa da bunu gidermeyi isteriz” şeklinde konuştu.

“AKP TÜM İNANÇLARA SAYGILI VE ONLARA ÖZGÜR ORTAM SAĞLADI”

İktidar partisi olan AKP’nin tüm inançlara ve etnik gruplarının yaşam tarzına saygılı olduğunu ve onlara kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ortam sağladığını iddia eden Şengül bunun bir görev olduğunu da vurguladı.  Şengül konuşmasına şöyle devam etti:

“İktidar partisi olarak bizim görevimiz zaten tüm inançlara ve yaşam tarzına saygılı olmak, etnik gruplara kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ortamı sağlamaktır. Tüm kesimlere adaletli davranmak durumundayız. Ben bu görüşmede, Alevi vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözmeyi vadetmedim. Ama onların tüm taleplerini, ilgili yerlere aktarma noktasında köprü vazifesi görebilirim. Bu konuda üzerimize düşeni yapabiliriz. Bizim tek beklentimiz hoşgörü, diyalog ve birbirimizi anlamaktır. Bunu da birbirimizi dinlemeden, empati kurmadan sağlayamayız. Biz, Alevi ve Sünni’siyle; Türk’ü, Laz’ı ve Çerkez’i ile hep birlikte güçlü, anlamlıyız. Ayrışarak, kutuplaşarak ülkemize ve geleceğimize hiçbir katkı veremeyiz. Alevi vatandaşlarımız, Türkiye’nin önemli bir parçasıdır. Onlar olmadan Türkiye olmaz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz”

 “ÇÖZÜM EKSENLİ DİYALOGLARA AÇIĞIZ”

Alevi kurumları adına söz alan Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Görer ise, çözüm eksenli tüm diyaloglara açık olduklarını ve verilen sözlerin bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Görer, AKP İl Başkanı Şengül’ün cümlelerini değerli bulduğunu belirterek, “AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na, diyalog kurma amacıyla bu kahvaltıyı düzenledikleri için teşekkür ediyorum. İl Başkanının samimi cümleler kurmasını da çok değerli buluyorum. Eksikliklerin giderilmesi noktasında bugüne kadar AK Parti’ye yönelik tüm söylemlerimiz tamamen çözüm üretilmesi odaklıdır. AK Parti’nin 24 Haziran seçim beyannamesinde, Cemevlerine yasal statü kazandırılmasının yer almasını da önemsiyoruz. Bunun bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz. Birbirimizi tanımak, empati kurmak, samimiyeti geliştirmek ve önyargıları azaltmak için de diyaloğun sürmesi gerekiyor. Bu noktada çözüm eksenli çaba ve diyaloglara her zaman hazırız” dedi.