AKP karıştı: Genel Merkez ve İl Başkanlığı karşı karşıya!

AKP karıştı: Genel Merkez ve İl Başkanlığı karşı karşıya!

Melih Gökçek'in istifasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna'nın getirilmesi AKP'yi karıştırdı. Kulislerde AKP Genel Merkezi ile İl Başkanlığının karşı karşıya geldiği konuşuluyor.

Cihan GÜNER / YURT

AKP kulislerinden edinilen bilgiye göre; İl Başkanı Nedim Yamalı'nın Büyükşehir'in yeni Başkanı Mustafa Tuna için, "1945 model bu adam. Bu elbise, bu adama 1 beden büyük" dediği iddia edildi.

'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine' istifa eden Melih Gökçek'in ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna getirildi. Tuna'nın yeni görevi AKP genel merkezi ve il başkanlığını karşı karşıya getirdi. 

İddiaya göre, AKP içerisinde büyük tartışmalar oluyor. Ankara il yönetimi, Mustafa Tuna'yı istemiyor fakat genel merkez "Erdoğan'ın talimatı"  diyerek bastırıyor.  

Mustafa Tuna'nın bu göreve seçilmesinin en büyük nedenlerinden birinin ise, Sincan'ın sembolik öneminin olduğu, tankların yürütüldüğü ve Bekir Yıldız'ın başkanlıktan düşürüldüğü yer olması kulislerce işaret ediliyor.

"SÜREKLİ HASTA, HEP BAYILIYOR"

AKP'ye yakın kaynaklara göre, geçen hafta Ankara İl Yürütme Kurulu Toplantısı'nda İl Başkanı Nedim Yamalı'nın, bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne seçilen Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna için, "1945 model bu adam. 1 beden büyük bu elbise bu adama. Sakil görüntü verir. Sürekli hasta, hep bayılıyor, hep hastanede. 2017 model değil geçmişte kalmış bir adam" dediği iddia edildi.

Öte yandan bir diğer kulis bilgisi ise; İl Başkanı'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin'in uygun olacağı görüşünü dillendirdiği...