AKP, KHK ile 'muhalifleri' kamudan attı

AKP, KHK ile 'muhalifleri' kamudan attı

OHAL kapsamından Resmi Gazete'de  yayımlanan 692 Sayılı KHK ile Türkiye genelinde toplam 7 bin 438 kişi ihraç edildi. KHK ile ihraç edilenler arasından ilginç isimlerde var. AKP'ye muhalif isimlerin ihraç edilmesi dikkatlerden kaçmadı. İhraç edilenler arasından muhalif ülkücüler ve sosyalistlerde var

Muhalif kimliğiyle bilinen, ülkücü camianın önemli ismi Ozan Arif'in kardeşi Muharrem Şirin, son çıkan KHK ile kamudan ihraç edildi. OHAL kapsamından Resmi Gazete'de  yayımlanan 692 Sayılı KHK ile Türkiye genelinde toplam 7 bin 438 kişi ihraç edildi. Kamu görevinden ihraç edilenler arasından çarpıcı bir isim de "Muharrem Şirin". Samsun'un Canik İlçe Belediyesi’nde AKP’ye geçmeden önce MHP’li Başkan Şefik Yazgı döneminde başkan yardımcılığı görevinde bulunan Şirin, MHP seçimi kaybettikten sonra AKP'li belediyede çalışmaya devam etti.  14 Temmuz'da yayımlanan son KHK ile belediyediki görevinden ihraç edilen Şirin, abisi Ozan Arif'in yazdığı bir şiirden dolayı MHP lideri Devlet Bahçeli ile gerginlik yaşamıştı. Ozan Arif'in yazdığı şiirde geçen "şerefsiz" ifadesini üstüne alan MHP lideri Devlet Bahçeli avukatlar aracılığıyla davacı olmuştu. 'İhraç edilen' Şirin'in aslında 'görev başında olmadığı' daha önce geçirdiği bir soruşturmadan 6 ay sonra emekli olduğu öğrenildi. Şirin'in abisi olan Ozan Arif AKP ve Erdoğan hakkında yazdığı 'hicivlerle' biliniyor. AKP ve Erdoğan'a Ozan Arif'in en meşhur şiirleri 'Ak mı Kara mı' ve "Adınız hırsıza çıktı Tayyip Bey' bulunuyor.

Sosyalist ismi de ihraç ettiler

Denizli Haziran Meclisi Sözcüsü Orhun Çoban, Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehir Daire Başkanlığı’nda görevli, TMMOB Denizli Yöneticisi ve Tüm-Bel-Sen Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Sarıca’nın 14 Temmuz 2017 ‘de çıkarılan KHK ile ihraç edilmesine Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) ve KESK Denizli Şubeleri sert tepki gösterdi. Sarıca ihraç edilmesinin sebeplerinden birisini Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonla birlikte Candoğan Parkında yapılan basın açıklamasıyla ilintili olduğunu düşünüyor. KHK ile görevden atılan Sarıca, sosyalist bir görüşe sahip olduğunu belirtiyor.