AKP Kongresi'nde Arınç var, Gül yok

AKP Kongresi'nde Arınç var, Gül yok

AKP 3. Olağanüstü Büyük Kongresi Ankara'da başladı. Kongreye eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın geldiği görülürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar AKP Genel Başkan Olacağı Kongreye 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gelmeyeceği öğrenildi.

AKP 3. Olağanüstü Büyük Kongresi için delegeler ve partililer Ankara Spor Salonu'na geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 998 gün aradan sonra yeniden genel başkan olacağı bugünkü olağanüstü kongrede, Erdoğan’ın ‘Rabia’ olarak nitelenen seçim meydanlarındaki işareti tüzüğe girecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden AKP Genel Başkanı olacağı AKP 3. Olağanüstü Büyük Kongresi "Recep Tayyip Erdoğan" sloganlarıyla başladı.

AKP kongresine davet edilen Cumhuriyet Halk Partisi'nin temsilci göndermediği görüldü. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "CHP'nin tavrı nezaketten uzak" değerlendirmesinde bulundu. 

Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılan kongreye partililer 81 ilden 565 otobüsle geldi.

ERDOĞAN SALONA GELDİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kongre salonunun önünde Başbakan Binali Yıldırım ve partililer tarafından karşılandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre salonuna geçmeden önce salonun dışında bekleyen partililere seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Değerli yol arkadaşım, Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım, sevgili yol arkadaşlarım sizleri 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum. Fiili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerle beraberiz" 
sözlerinin ardından "İşte ordu işte komutan" sloganları atıldı