AKP'li başkandan 'Namaz şovu'

AKP'li başkandan 'Namaz şovu'

AKP'li başkan Necati Işık'ın, partisinin amblemini kullanarak, İlçede yaşayan vatandaşları namaz kıldığı camiye davet etmesi sert tepkilere neden oldu. Işık'ın skandal çağrısına CHP'li Taşkın Özer, 'camiyi siyasete alet ediyorlar' sözleriyle karşılık verdi.

Dilan ERDEMİR / YURT

AKP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı namaz çağrısı büyük tepkiye yol açtı. Parti kimliğini kullanrak namaz kılacağı camiye ilçedeki halkı davet etmesi, 'dinin siyasete alet edildiği' seslerini yükseltti. Benzer paylaşımların daha önce bir kaç kez daha yapıldığını belirten CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer, ilk defa Beylikdüzü'nde siyasetçinin böyle paylaşımlarına şahit olduğunu ifade etti.

'DİN SİYASETE ALET EDİLİYOR'

CHP'li Özer, 'Yaklaşık 2-3 haftadır böyle parti hesabından paylaşmış. Bizim bu konudaki bakış açımız çok net. Genel başkanımız da bunu söylüyor. Eğitime, siyasete dinin karıştırılmasını doğru bulmuyoruz. Ben üç senedir ilçe başkanıyım. İlk defa Beylikdüzü'nde bir ilçe başkanının bu tarz bir paylaşım yaptığını gördüm. Tabi arkadaş yeni ilçe başkanı, biri uyaracaktır herhalde. Bir caminin siyasi parti amblemiyle yan yana getirilip siyasete alet edilmesini doğru bulmuyoruz.' diye konuştu. 

İşte AKP'li başkanın o paylaşımları: