AKP'li başkanın FETÖ'den açığa alınan damadı görevine iade edildi

AKP'li başkanın FETÖ'den açığa alınan damadı görevine iade edildi

AKP'li Saraydüzü Belediye Başakanı Hasan Peker'in FETÖ'den açığa alınan damadı Bingöl Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek son çıkan KHK ile görevine iade edildi.

Adı cami 'inşaatında yolsuzluk' ve oğlu Ali P'nin Sinop'un Gerze ilçesinde AKP teşkilatından bir kıza tecavüz ettği iddiaları ile gündeme gelen AKP'li Belediye Başkanı'nın 1 Eylül 2016'da FETÖ'den açığa alınan 'vali yardımcısı' damadı görevine iade edildi.

AKP'li Belediye Başkanı Hasan Peker'in damadı, Bingöl Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek 01.09.2016 tarihinde yayınlanan KHK ile FETÖ'den açığa alınmıştı. Şimşek 14.07.2017 tarihinde yayınlanan 692 KHK ile yeniden görevine iade edildi.

Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek

'VEFA BORCUNU ÖDEDİ'

AKP Sinop eski milletvekili Mehmet Ersoy'un İçişleri Bakan Yardımcılığı'na atanmasından sonra Şimşek'in görevine iade edilmesi dikkatler kaçmadı. Ersoy ile Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker'i aralarının iyi olduğu belirtiliyor. Peker'in Ersoy'un milletvekilliği döneminde AKP'ye geçtiği öğrenilirken 'FETÖ'den açığa alınan damadın tekrar görevine iade edilmesi' de 'Ersoy, Peker'e vefa borcunu ödedi' şeklinde yorumlanıyor. Ersoy AKP milletvekilliğinden sonra sürekli olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığı'nda görevlendirilmiş, yakın zamanda da İçişler Bakan Yardımcılığı'na getirilmişti.

Hasan Peker'in MHP'den AKP'ye geçişi