AKP'li Belediye 'Atatürk düşmanları'na sahip çıktı

AKP'li Belediye 'Atatürk düşmanları'na sahip çıktı

AKP’li Çorum Belediyesi'nin okullarda açılacak olan kütüphanelere Atatürk düşmanlıklarıyla bilinen Kadir Mısıroğlu ve Yavuz Bahadıroğlu gibi bazı yazarların kitaplarını dağıtması tepki çekti.

Eğitim İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar, Atatürk düşmanlıklarıyla bilinen Kadir Mısıroğlu ve Yavuz Bahadıroğlu gibi bazı yazarların kitaplarının AKP’li Çorum Belediyesi tarafından okullarda açılacak olan kütüphanelere dağıtılmasını sert bir dille eleştirerek “Atatürk düşmanları kimden cesaret alıyor?” dedi.

Çorum Belediyesi’nin okullarda açacağı kütüphaneler için dağıttığı kitaplar arasında bu iki Atatürk ve cumhuriyet düşmanın kitaplarının çıkmasının çok manidar olduğunu ifade eden İlhan Yaşar, “Çorum Belediyesi’nin halkın parası ile bu Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının kitaplarını dağıtarak maddi ve manevi destek vermesinde ki amacı nedir? Okullarda bu kitapların okunmasını isteyen yetkililer kimler?” diye sordu.

“ATATÜRK’E VE CUMHURİYET’İN DEĞERLERİNE HAKARET ETME ALÇAKLIĞININ…"      

Eğitim İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“İktidardan aldıkları güç ve destekle yaşadığımız ülkenin mimarı olan Atatürk’e, yol arkadaşlarına ve hatta ailesine dil uzatan şarlatanları Atatürk büstlerine saldırıları sık sık görmeye başladık. Bunların münferit değil, sistematik olduğunu bizler biliyor ve her olaydan sonra dile getiriyoruz. Bir önceki hadsiz saldırı cezalandırılmayıp hatta bunu yapanlar teşvik edildikçe bir sonraki daha büyük hadsizlikle karşımıza çıkmaktadır. Bunu yapanlar farklı olsa da ortak bir noktadan yönlendirildikleri çok açıktır.

Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’in tüm nimetlerinden yararlanırken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet’in değerlerine hakaret etme alçaklığının bir özgürlükmüş gibi kullanılmasında siyasi duyarsızlığının payını anlatmaya çalışıyoruz. Bu Atatürk düşmanları arasında olan ve şöhretini iftiraya, terbiyesizce ithamlara, rejim ve inkılâplara düşmanlığına borçlu olanların başında da Kadir Mısıroğlu ve Yavuz Bahadıroğlu denen şahıslar gelmektedir. Bunların açıklamaları ve yazdıkları fikir ve düşünce özgürlüğünü aşıp halkımızı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmekten başka bir şey değildir.”

“HAİN VE CUMHURİYET DÜŞMANI BİR ŞAHISTIR”

Açıklamasında Kadir Mısıroğlu’nun sözlerine de yer veren Yaşar “Cumhuriyet karşıtı söylemleri ile tanınan Kadir Mısıroğlu Kurtuluş Savaşı için , ‘Yunan galip gelseydi. Ne hilafet yıkılırdı. Ne şeriat yıkılırdı. Ne medreseler lağvedilirdi. Ne hocalar asılırdı. Hiçbiri olmazdı’ ifadelerini kullanacak kadar hain ve cumhuriyet düşmanı bir şahıstır. Atatürk ve kurucu iradeye yaptığı hakaretlerden dolayı açılan soruşturmalarda hak ettiği ceza verilmedikçe hadsizliğine devam etmiştir” dedi.

“CUMHURİYET DÜŞMANLARINA MADDİ DESTEK VERMESİNDEKİ AMAÇ NEDİR”

Yaşar açıklamasında Kadir Mısırlıoğlu gibi "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından hakkında soruşturma başlatılanlardan birisinin de Yavuz Bahadıroğlu olduğunu belirtti.

“Bunların kimler tarafından korunduğunu ya da desteklediğini merak ederken Çorum Belediyesi’nin okullarda açacağı kütüphaneler için dağıttığı kitaplar arasında bu iki Atatürk ve cumhuriyet düşmanın kitaplarının çıkması çok manidardır” diyen Eğitim İş Çorum Şube Başkanı Yaşar, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Çorum Belediyesi’nin halkın parası ile bu Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının kitaplarını dağıtarak maddi ve manevi destek vermesindeki amacı nedir? Okullarda bu kitapların okunmasını isteyen yetkililer kimler? Okullara kütüphane açmasının amacı bu yayınları rahatlıkla okullara sokmak mıydı? Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü bu kitapların dağıtılmasına nasıl izin verdi? Bu kitapların Okul Müdürleri tarafından kabul edilmesi için emir verildi mi? Haberiniz yoksa sorumlular hakkında hangi işlemleri başlattınız? Çorum Valiliği’nin biran önce bu olaya el atmasını bekliyoruz. Eğitim-İş olarak; Atatürk cumhuriyetinin nimetlerinden yararlanıp Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığını özgürlük zannedenlerin karşısında olacağız. Milli Eğitim Müdürlüğünü uyarıyoruz. Bu olayı derhal sonlandırarak sorumlular hakkında gerekenleri yapınız. Bu ve benzeri şahıslara ait tüm kitaplarının okul kütüphanelerinden, sınıf kitaplıklardan toplatılmasını bekliyoruz. Üyelerimiz yanında laik ve çağdaş cumhuriyete karşı kendisini sorumlu hisseden tüm eğitimcileri de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bütün eğitim çalışanlarının Atatürk ve cumhuriyet düşmanı bu yayınlar konusunda sessiz kalmayacaklarına inanıyoruz.”