AKP'li Belediye Bilal Erdoğan’ın vakfına 20 taşınmaz kiraladı

AKP'li Belediye Bilal Erdoğan’ın vakfına 20 taşınmaz kiraladı

İzmit Belediyesi’nin bir plazada 551 metrekarelik 20 taşınmazı Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜGVA’ya sadece 120 liraya kiraladığı ortaya çıktı. Kiralama sonrası belediye SGK borçlarını ödeyemedi, binanın mülkiyeti SGK’ye geçti. SGK ise binanın kira bedelinin 35 kat fazla olduğunu belirledi

Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), İzmit’te, açılışı yine Bilal Erdoğan tarafından yapılan şubesi, İzmit Belediyesi’nden bina kiraladı.

Evrensel’in haberine göre; İzmit Belediyesi, Belsa Plaza İş Merkezi’nin 3-4 blok 3. kat 106-125 numaraları arasında bulunan 20 adet 551 metrekarelik taşınmaz için 19 Aralık 2016’da açık ihale yaptı. İhaleye TÜGVA’yı temsilen Kocaeli il temsilcilerinden S.Ç. katıldı. İhale sonucunda belediyeye ait taşınmaz, aylık sadece 120 lira bedelle üç yıllığına vakfa kiralandı.

TÜGVA, 31 Mart 2017’de binanın açılışını Bilal Erdoğan’ın katıldığı törenle yaptı.

İhale ve kiralama işleminden kısa bir süre sonra belediye, SGK’ye olan borcunu ödeyemediği için binanın mülkiyeti ve işletmesi SGK’ye geçti. SGK, binanın kira bedeli 35 kat artırdı ancak TÜGVA 120 liradan kalmaya devam etti.

“6 ay 120 liraya oturdular”

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, şu anda TÜGVA olarak kullanılan yerlerin daha önce Gülen Cemaati’ne ait dershanelere peşkeş çekildiğine dikkat çekti.

Küçükkaya, “O binada bir büfe bile alınsa kirası 4 bin liradan fazladır ancak koskoca katları 4 bin liraya FETÖ dershanelerine verdiler. 17-25 Aralık’tan sonra da çıkarmaya başladılar” dedi.

Belediyenin borçları nedeniyle binanın TÜGVA’ya verilmesine karşı çıktıklarını ancak bunun fayda getirmediğini belirten Küçükkaya, “Binada 6 aydan fazla bir süredir 120 liraya oturdular. Binanın işletme hakkı SGK’ye geçince de kira bedelinin yaklaşık 35 kat arttı” dedi.