AKP'li belediyeden yeni icat; ihalesi yapılmadan açılışı yapılıyor

AKP'li belediyeden yeni icat; ihalesi yapılmadan açılışı yapılıyor

AKP'li Esenyurt Belediyesi cami, okul, otopark, kapalı pazarın birarada bulunduğu kompleksin ihalesini yapmadan bugün açılışını yapıyor.

Cihan GÜNER / YURT

AKP'li Esenyurt Belediyesi maliyeti 60 milyonu bulan cami, okul, otopark, kapalı pazarın birarada bulunduğu kompleksin ihalesini yapmadan temel atma törenini gerçekleştirecek. Balıkyolu Mahallesindeki temel atma töreni için Esenyurt Belediyesi ilçede bulunan bilbordlara ilanlar verdi.

'MUZ CUMHURİYETİ SANIYOR'

CHP'li Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Atakan Çiftçi temel atma törenine tepki göstererek, "İhalesi olmadan yasalarımıza göre hiçbir işlem yapılmaz, arsa tahsisi bile olmaz. Ama AKP’li Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe burayı muz cumhuriyeti zannedip ‘ben yaparım olur’ mantığıyla temel atma töreni yapıyor" dedi.

'YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ'

Belediyeden CHP'li Meclis Üyeleri'ne de temel atma töreni için davetiye geldiğini söyleyen Çiftçi, "Bu suça ortak olmayacağız, elbette o açılışa katılmayacağız. Devlet yetkililerini bu usulsüzlüğü gidermesi için göreve çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

'HANGİ YANDAŞA YAPTIRIYOR MERAK EDİYORUZ'

Çiftçi, "Hangi yandaşa hangi prensip ve doğrularla bunu yaptırıyor merak ediyoruz, kaldı ki hangi müteahhit firma nasıl bir söz aldı ki böyle bir masrafın ve suçun altına giriyor" diye sordu.