AKP'li belediyeler harekete geçti!

AKP'li belediyeler harekete geçti!

Meclisteki Torba Yasa düzenlemesiyle kamunun elindeki taşınmazların vakıflara verilmesinin önü açılınca AKP'li belediyeler harekete geçti.

Üsküdar Belediyesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’e Mevlanakapı’daki bir yurt binasının, Üsküdar Belediyesi’ne de Karaman’daki çocuk taciziyle gündeme gelen Ensar Vakfı’na Sultantepe ve Bulgurlu mahallelerindeki iki taşınmazın 49 yıllığına bedelsiz verilebilmesi için teklif geldi. 

Cumhuriyet'ten Aykut Küçükkaya'nın haberine göre, TBMM Genel Kurulu’nda Emekli Sandığı ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Torba Yasa düzenlemesiyle kamunun elindeki taşınmazların eğitim ve yurt faaliyetleri yürüten vakıflara verilmesinin önünün açılmasının ardından AKP’li belediyeler harekete geçti. Yasada yapılan değişikliğin ardından Üsküdar ve Fatih belediye meclislerine teklifler geldi. Üsküdar Belediyesi’ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’e Mevlanakapı’daki bir yurt binasının, Üsküdar Belediyesi’ne de Karaman’daki çocuk taciziyle gündeme gelen Ensar Vakfı’na Sultantepe ve Bulgurlu mahallelerindeki iki taşınmazın 49 yıllığına bedelsiz verilebilmesi için teklif geldi.

49 yıllığına ve bedelsiz! 

TBMM Genel Kurulu’nda Emekli Sandığı ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Öngören Torba Yasa düzenlemesinde kamunun elindeki taşınmazların eğitim ve yurt faaliyetleri yürüten vakıflara verilmesinin önü açıldı. Bunun üzerine Ensar Vakfı Üsküdar Belediyesi’ne geçen ay bir yazı yazdı. 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un maddelerine göre vergi muafiyeti olan vakıfların mülkiyeti hazineye ve kamuya ait taşınmazlardan 49 yıllığına bedelsiz yararlanabileceği ifade edilen yazıda eğitim hizmetleri ve öğrenci yurdu faaliyetlerinde bulunmak üzere belediyeye ait 2 taşınmazı 49 yıllığına istedi. İlçe meclisi gündemine gelen teklifte istenen taşınmazların yerleri şöyle: 

Yine aynı gerekçe

“Üsküdar Sultantepe Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki taşınmaz ile Üsküdar Bulgurlu Mahallesi’ndeki taşınmaz.” 

Fatih Belediyesi Meclisi’ne gelen teklifle de aynı madde gerekçe gösterilerek TÜRGEV’e Mevlanakapı Mahallesi, Bala Tekkesi Sokak’taki yurt binasının 49 yıllığına bedelsiz verilmesi istendi.

Hafızlar da devrede

Ayrıca Üsküdar Belediye Meclisi’ne gelen başka bir teklifle de Hafızlar Derneği ile “Kuran eğitim ve öğretimi vermek, imamlar, hatipler, müezzinler yetiştirmek, seminer, toplantı ve konferanslar düzenlemek amacıyla” ortak protokol yapması istendi.