AKP'li Bozdağ'dan tuhaf CHP açıklaması

AKP'li Bozdağ'dan tuhaf CHP açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'CHP’nin yetkilileri, genel başkanlarını Türkiye’nin cumhurbaşkanlığına ehil görmüyor. Madem siz, kendi genel başkanınızı ehil görmüyorsunuz, CHP’nin genel başkanlığında niye onu tutuyorsunuz? O zaman değiştirin, ehil olan birini getirin' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Bartın’da, AKP'nin düzenlediği bir etkinlikte konuştu.

"Seçime dönük hep beraber hazırlıklar yapılıyor. CHP Genel Başkanı da yapıyor, bütün siyasi partiler hazırlık yapmaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun bir tekerlemesi var, hemen hemen her yerde bunu söylüyor. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımıza çağrı yapıyor. 'Hadi, gel bir televizyon programına çıkalım, tartışalım, millet karar versin; gel, kaçma' diyor. Bunu kim diyor?" diyen Bozdağ, "Genel başkan olduğu günden beri 1’i Cumhurbaşkanlığı, 2 halk oylaması, 3 milletvekilliği, 1 belediye seçimi toplamda 7 seçimi Cumhurbaşkanımıza karşı kaybetmiş olan bir genel başkan söylüyor. Hani derler ya 'Yenilen pehlivan güreşe doymazmış'. Adam güreşe doymamış, ha bire 'gel' diyor. Siyasetin rekabet yeri, televizyonların ekranları değildir. Siyasetin yeri, meydanlarıdır" diye konuştu. 

'CHP GENEL BAŞKANLIĞINDA NİYE ONU TUTUYORSUNUZ?'

Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi hedef alan konuşmasını sürdüren Bozdağ sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Siyasette rekabetin hakemi de halktır halk. O zaman çık, de ki 'Ben 2019’da cumhurbaşkanı adayıyım. AK Parti- MHP’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan’la rekabete varım' de, yüreğin varsa. Halep orada ise arşın burada. Televizyon kutularına saklanmaya çalışma, çık; rekabet yeri sandıktır. Hakemi de halktır. Ne derdin varsa anlat. Çıkabiliyor mu ortaya? Yok. Peki CHP’nin adayı var mı? Sayın Kılıçdaroğlu bir aday açıklayabildi mi? Yok. Partilileri konuştu mu? Konuşmadı. Niye konuşmuyorlar biliyor musunuz? CHP’nin genel başkanı ve yetkilileri genel başkanlarını Türkiye’nin cumhurbaşkanlığına ehil görmüyorlar. O yüzden açıklamıyor. Kılıçdaroğlu’dan daha ehil birini bulalım, diyorlar; bulamıyorlar. Bizim genel başkanımız layık değil, diyorlar. Bizim Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, bir pehlivanın karşısına, bir çapsız birini çıkarırsak perişan oluruz; diyorlar. Adama kispet bile yakışmıyor. Bir parti düşünün, genel başkanını Türkiye’nin cumhurbaşkanlığını ehil görmüyor. Madem siz kendi genel başkanınızı ehil görmüyorsunuz, CHP’nin genel başkanlığında niye onu tutuyorsunuz? O zaman değiştirin, ehil olan birini getirin. Onu da yapamıyorlar."