AKP'li Canikli Giresun'a gitti, Rabia Naz'ın babası gözaltına alındı!

AKP'li Canikli Giresun'a gitti, Rabia Naz'ın babası gözaltına alındı!

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli'nin bugün Giresun'a yaptığı ziyaret sonrasında, Giresun’un Eynesil ilçesinde yaklaşık bir yıl önce evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan'ın gözaltına alınması dikkat çekti.

Yurt Haber Merkezi

Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde 12 Nisan 2018 günü yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan gözaltına alındı. Baba Vatan günlerdir kızının ölümünde siyasilerin parmağı olduğunu ve cinayetin aydınlatılmadığını söylüyordu. 

Rabia Naz'ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşme olduğu öne sürülürken baba Şaban Vatan ise kızına araba çarptığını ancak bu durumun üstünün örtüldüğünü iddia etmişti:

"Kızıma araba çarpmış ama geçirdiği çarpma ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü" demişti.

Rabia Naz'ın intihar ettiği ileri sürülmüş, ancak baba Vatan kızının araba çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini, AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını iddia etmişti. Baba, edindiği bilgelere göre Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu'nun yeğeninin kazayı gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli ise Bugün Giresun İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

AKP'li vekil Nurettin Canikli'nin ziyaretinin ardından Rabia Naz Vatan'ın babasının gözaltına alınması ise akıllara Canikli'nin baba Şaban Vatan'ın gözaltına alınmasıyla bağlantısı olup olmadığını getirdi.

Sosyal medyada, olaya ilişkin dikkat çeken paylaşımlarda bulunuldu. Canikli'nin gönderisinin altında yapılan paylaşımlar şu şekilde: 

Twitter kullancılarından Metin Cihan ise olaya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak şunları yazdı:

Anne Atika Vatan'ın, eşinin gözaltına alındığını duyurduğu video:

Baba Şaban Vatan, Twitter hesabından şunları söylemişti:

Metin Cihan, geçtiğimiz günlerde ise olaya ilişkin dikkat çeken paylaşımlarda bulunmuştu:

Baba Vatan'ın "Araba çarpma ihtimali sorulduğunda somuncuoğlu'nun verdiği tepkiyi sonradan anladım" dediği video: