AKP'li Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü istifa etti

AKP'li Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü istifa etti

Makamında bir basın toplantısı düzenleyen Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan; İstanbul, Niğde, Düzce, Bursa, Balıkesir ve Ankara belediye başkanlarının istifalarını istemişti. İstifaya zorlananlar kervanına, yeni bir isim daha eklendi.

Adı yolsuzluklarla ve FETÖ davalarıyla anılan Çorum’un AKP’li Belediye Başkanı Muzaffer Külcü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği ile istifa etti. Külcü'nün istifasının ardından belediye meclisinin önümüzdeki günlerde toplanarak yeni belediye başkanını seçeceği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde AKP, Çorum’da 6. Olağan İl Kongresi'ni gerçekleştirmişti. Erdoğan da o kongreye katılarak Külcü ile görüşmüştü.

MUSTAFA KÜLCÜ KİMDİR?

Eski Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 1971 yılında Çorum’da doğdu. Çorum İHL ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Bir süre Çorum da serbest avukatlık yapan Muzaffer Külcü, çeşitli sivil toplum örgütlerinde başkanlık ve yöneticilik yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında Bakanlık müşaviri olarak görev yaptı. Eti Maden İşletmelerinde yönetim kurulu üyeliği yaptı. Aktif siyasi yaşamına kurucu il başkanı olarak AK Partiyle başladı.

22. dönem Çorum Milletvekili olarak parlamentonun en genç üyeleri arasında yer aldı.

29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014’te yapılan seçimlerde Çorum Belediye Başkanı olarak seçildi.

Evli ve 4 çocuk babasıdır.