AKP'li eski Bakan'dan partisine çok sert Adalet Yürüyüşü eleştirisi 

AKP'li eski Bakan'dan partisine çok sert Adalet Yürüyüşü eleştirisi 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk müsteşarı, Milli Eğitim ile Çalışma bakanlıkları görevlerini üstlenen Ömer Dinçer AKP'yi ve AKP'li yöneticileri Adalet Yürüyşü'ne karşı takındıkları tavır üzerinden eleştirdi. Dinçer yazısından Adalet Yürüşü ile 28 Şubat'ta yapılan yürüyüşleri kıyasladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık görevini üstlendiği dönemdeki ilk Başbakanlık Müsteşarı olan ve daha sonra Milli Eğitim ile Çalışma bakanlıkları görevlerini üstlenen Ömer Dinçer, AKP yöneticilerinin "adalet yürüyüşü"ne karşı takındıkları tavrı eleştirdi.  

"Tuhaf bir şekilde bugün roller ters dönmüş durumda: O gün darbe yanında durarak 'insan hak ve özgürlüklerini' ihlal eden parti 'Adalet' diye yürüyor; o günün 'Demokrasi' diyerek yürüyen mağdurları ise devletten ve 'güvenlikten' yana duruyor" ifadesini kullanan Dinçer, sözlerinin devamında şunları kaydetti: 

“Bu yolları teröristler yürüsün diye yapmadık' demek veya Kılıçdaroğlu’nun kalacağı yere tezek dökmek gibi densizlikleri AK Parti adına genelleştirmeyi hiç düşünmesem bile Cumhurbaşkanı’nın, hükümet üyelerinin ve parti sözcülerinin demeçleri, rakibin stratejisine uygun seviyede davranmak yerine, genel bir hafife alma ve suçlama tavrı içinde olunduğunu açıkça ortaya koyuyor. Anlaşılan, AK Parti yöneticileri olayı 'kişi' ve 'parti' eylemi olarak görüyor ve sadece onlarla sınırlandırıyor."