AKP'li eski bakan fena bombaladı: Ergenekon sürecinde de uyarmıştım; KHK'lar 27 Mayıs, 12 Eylül gibi 

AKP'li eski bakan fena bombaladı: Ergenekon sürecinde de uyarmıştım; KHK'lar 27 Mayıs, 12 Eylül gibi 

AKP'li eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay "Ergenekon sürecinde de uyarmıştım; KHK'lar 27 Mayıs, 12 Eylül gibi" derken "KHK'lar hukuk ve demokrasi tarihine 'hukuksuzluğun simgesi' olarak geçecek" ifadelerini kullandı

AKP hükümetinde 2007’den 2013’e kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yapan Ertuğrul Günay, başarısız darbe girişiminden sonra ilan edilen olağanüstü hâl kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler hakkında "KHK’lar ileride Türkiye’nin hukuk ve demokrasi tarihine sanırım 'hukuksuzluğun simgesi' olarak geçecek. 27 Mayıs’ın 147’ler olayı, 12 Eylül’ün 1402’likler uygulaması gibi" dedi.

"Durum bana, bir bakıma, 2010’lar civarında yaşadığımız (Ergenekon gibi) bazı dâvâ ve soruşturmaların gidişini hatırlatıyor. Önce haklı ve makul nedenlerle başladığı sanılan soruşturmalar bir vakitten sonra haksız ve gereksiz boyutlara uzandı, sonunda taraflı yargının işlemleri yönetime, hukuka, ülkeye zarar verici boyutlar taştı" hatırlatmasında bulunana Günay, "O günlerde, Nisan 2009’da, Hükümetin bir üyesi olarak, bu yanlış gidişi eleştirmiştim ve '12 Marta benzemesin!' diye kaygılarımı ifade etmiştim" açıklamasında bulundu.