AKP'li Külünk: Bambaşka bir tehlikeyle karşı karşıya geleceğiz

AKP'li Külünk: Bambaşka bir tehlikeyle karşı karşıya geleceğiz

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, gençlerin deizme kaydığı yolundaki çalıştay raporuna atıfta bulundu.

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, gençlerin deizme kaydığı yolundaki çalıştay raporuna atıfta bulunarak "FETÖ" belasını savdık; ama Türkiye kendi başına bırakılmayacak. Şimdi Allah'ın varlığını kabul eden, ama Kur'an hükümlerinin Allah'ın yeryüzüne karışamayacağını iddia eden, her noktaya sirayet edecek yeni tehlikenin farkında olun" dedi. Külünk, "Bu tehlikeyi fark etmezsek 10 yıl sonra çok değil, 15 yıl sonra bambaşka tehlikeyle karşı karşıya geleceğiz" görüşünü dile getirdi. 

Kayseri'de, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kırşehir Şube Başkanlığı’nca 'Büyük Türkiye İdeali' konulu konferans düzenlendi. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, AKP Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, AKP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akkuş, TÜGVA Kırşehir Şube Başkanı Sergen Özdemir, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı. TÜGVA Kırşehir Şube Başkanı Özdemir, konferansta, “TÜGVA Türkiye Gençlik Vakfı, dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, her daim hakkın ve adaletin tarafında olacak bir nesil yetiştirme amacıyla kurulmuş yeni nesil bir gençlik vakfıdır. Yeni nesil gencin enerjisi, hızı ve dinamizmi ile iyilik odaklı işler yapan, deneyimini paylaşan ve yaşatan anlayışa sahip vakıfçılık modelidir” diye konuştu.

"FETÖ'NÜN HEDEFİNDEN VAZGEÇTİĞİNİ ZANNETMEYİN" 

'Büyük Türkiye İdeali' konulu konferansta hitap eden AKP'li Metin Külünk ise "FETÖ "ile mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. "FETÖ"nün dini cemaat olmadığını, Türkiye’nin haritasını değiştirmeyi amaçladığını kaydeden Külünk, "FETÖ’nün hedeflerinden vazgeçtiklerini zannetmeyin. Sürekli uyanık olmalıyız. Bu ülke 35 yıldır terörle imtihanlıysa FETÖ de bir dini cemaat olmayıp, devleti çökertip, Türkiye’yi haritasını değiştirecek hale getirmek için organize edilmiş yapıya sahip. Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bu ülkenin verdiği büyük mücadelede hepimiz, sağımıza ve solumuza bakmadan, bulunduğumuz noktanın neresi olduğuna bakmadan bu ülke için gayret etmeye devam etmeliyiz" dedi.

"BU MİLLETİN EVLATLARINI BEKLEYEN TEHLİKE DEİZM" 

Türkiye’nin 10- 15 yıl sonra başka tehlikeyle karşı karşıya geleceğini ileri süren Külünk, "Eğer tedbir almazsak bu milletin evlatlarını bekleyen tehlike; Kur'an’sız İslam, Peygambersiz Kur'an daha ötesini söylüyorum, Allah'ın yeryüzünde hiçbir şeye karışmayacaklarını iddia ettikleri deizm. "FETÖ" belasını savdık; ama Türkiye kendi başına bırakılmayacak. Şimdi Allah'ın varlığını kabul eden, ama Kur'an hükümlerinin Allah'ın yeryüzüne karışamayacağını iddia eden, her noktaya sirayet edecek yeni tehlikenin farkında olun. Bu tehlikeyi fark etmezsek 10 yıl sonra çok değil, 15 yıl sonra bambaşka tehlikeyle karşı karşıya geleceğiz" diye konuştu.

Gençlerin bu ülkede çok önemli yeri olduğunu vurgulayan Külünk, şunları söyledi:

“Gençler, dünyanın sizi beklediğini bilin. Dünyanın Türkiye’yi beklediğini bilin. Dünya insanlığını bir kez daha düştüğü yerden ayağa kalkmak için Anadolu topraklarında sizi beklediğini bilin. Bugün insanlığın çektiği acıyı, ızdırabı, ancak sizin elinizle inanacağına inanın; çünkü Anadolu toprakları insanların beklediği medeniyetin üzeri küllerle örtülmüş yuvasıdır. Bu topraklarda genç olmak, siyaset yapmak, müdür olmak sadece bu topraklara ait olmayı emretmez. Bu topraklarda değer sahibi olmak, insanlık için büyük bir sorumluluğu kuşatmayı emreder. TÜGVA’lı olmak için dünyanın en iyisi olmayı hedefleyin. TÜGVA’lı genç sokakta, evde, okulda boşa vakit geçirmez. Türkiye’yi iyi bilir.”