AKP'li Sofuoğlu'ndan aracına vergi ödemediği iddialarına yanıt!

AKP'li Sofuoğlu'ndan aracına vergi ödemediği iddialarına yanıt!

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu Lamborghini marka aracı için vergi ödemediği iddialarına yanıt verdi. Aracın yabancı uyruklu eşinin üzerine kayıtlı olduğunu söyleyen Sofuoğlu, 'Hakkımızı kullanıyoruz' dedi.

24 Haziran'da AK Parti'den Sakarya milletvekili seçilen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu’nun, Lamborghini marka otomobiliyle TBMM’ye gitmesi, sosyal medyada tartışma konusu oldu. MA-MZ harf grubuna tescil edilen araçların yabancıların kullandığı araç statüsünde olması ve Sofuoğlu’nun kullandığı aracın plakasının M ile başlaması da, aracı vergi ödemeden kullandığına ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

Konu hakkında BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Sofuoğlu, şöyle konuştu:
"Araç, eşim Julia Looman Sofuoğlu üzerine kayıtlı. Kanunen araç sahibinin eşi de kullanabiliyor. Devletin ilk aracı alırken tanımış olduğu bir hak söz konusu, bunu kullandım. Vergi ödenmediği iddiaları doğru değil. Devlete araç için 700 bin dolarlık teminat gösterdim, her yıl da 50-60 bin lira teminat masrafı var. 36 bin lira da vergi ödüyorum."

Aracın 1 milyon 150 bin euro değerinde olduğunu söyleyen Sofuoğlu, başka lüks spor otomobillerinin ve motorsikletlerinin de olduğunu ve bu araçlarının kendi üzerine kayıtlı olduğunu belirtti. 

'MAAŞIMA DOKUNMAYACAĞIM'

Sofuoğlu ayrıca dün kameralara yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Milletvekilliğimden alacağım maaşın bir kuruşuna dahi dokunmadan, hizmet anlamında, gerekli yerlerde, ihtiyaç duyan insanlar için kullanma kararı aldım. Böyle bir araç kullanabiliyorsanız, böyle bir hayat yaşayabiliyorsanız milletvekili maaşına da ihtiyacınız yoktur. Bu görevi kabul ederken bir beklenti, gelir için kabul etmedim; faydalı olabilmek için kabul ettim.

"Vekilliğimin gelirinin tamamını hizmet anlamında kullanacağım. Hatta ilk maaşımın sözünü bir spor kompleksi için Sakarya'nın bir ilçe belediyesine söz verdim. Spor hizmetinde kullanacağım. Bu şekilde kullanacağım ki insanlar yanlış anlamasın, düşünmesin. Böyle bir araca biniyorsunuz diye insanların derdini anlamayacaksınız diye bir şey söz konusu değil. Benim zaten nereden geldiğimi herkes biliyor, motor tamircisinin oğluyken, Rabbim bize güzel şeyler nasip etti."