AKP'li Sorgun'dan Gül'e: Dostların attığı gül incitebilir 

AKP'li Sorgun'dan Gül'e: Dostların attığı gül incitebilir 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tartışma yaratan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili açıklamalarına ilişkin "Dostların attığı gül, incitebilir, üzebilir" dedi.

AKP Konya İl Başkanlığı tarafından bir otelde istişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile alınan taşeron kararını değerlendirerek, “İçeriye geldiğimizde şükürler olsun yıllardır kangren olan bir taşeron meselesi hepimizin dilinde pelesenk olmuştu. Nereye gitsek, ‘ne olacak bu taşeron konusu…’ Bazen biz gittiğimiz yerde diyorduk ki, siz sormadan biz söyleyelim diyorduk taşeron konusunu. Teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız nereye gitsek taşeron konusu gündeme geliyordu. Taşeron konusu, yaklaşık 1 milyon kardeşimizi, işçimizi, taşeronu ilgilendiriyordu. O da Kanun Hükmünde Kararname ile çok güzel bir şekilde çözülmüş oldu. Ben bu vesileyle hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza işçilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

“ERKEN SEÇİM KONUSU GÜNDEMDE DEĞİLDİR”

Erken seçim ile ilgili soruları yanıtlayan Sorgun, “AK Parti olarak bugüne kadar çok zaruri bir durum olmadıkça, 1 Kasım seçimlerinde olduğu gibi zaruri bir durum doğmadıkça ve 2007'de cumhurbaşkanlığı seçimi krizinde, 15 yıllık, 16 yıllık tarihte iki defa istisnası vardır. Bizim için asıl olan seçimlerin vaktinde yapılmasıdır. Eğer biz popülizmle taşeron konusunu seçim malzemesi yapmış olsaydık onu bugün çıkarmazdık hemen seçimlerin öncesinde çıkarırdık. Önemli olan yaptığımız işin doğru olmasıdır. Asla bu konuda bir erken seçim konusu gündemde değildir, söz konusu değildir” diye konuştu.

“DOSTLARIN ATTIĞI GÜL İNCİTEBİLİR, ÜZEBİLİR”

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün KHK ile ilgili Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla ilgili olarak da sorulan soru üzerine Sorgun, “Abdullah Gül'ün tweetine gelince Cumhurbaşkanımız onu çok nezaketli ve kibar bir şekilde Sinop'ta ve Kastamonu'da ifade etti. Ben de birlikteydim o kongrelerde. Yani, dostların attığı gül incitebilir, üzebilir bu kadar ifade edelim” diye konuştu.

ERDOĞAN ‘YAZIKLAR OLSUN’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kastamonu’da yaptığı açıklamada isim vermeden Abdullah Gül’ü eleştirmiş “Darbe girişiminden yaklaşık iki hafta sonra çıkardığımız KHK’da kamu görevlilerinin aldığı kararlar ve eylemlerinin sorumluluk doğurmayacağı hükmünü getirmişiz. Üstelik bu kararname Meclis’te de görüşülerek yasalaşmıştı. Yani tüm vekillerin haberi var. Aynı hükümleri içeren düzenlemeye 15 Temmuz’da cesaretle darbecilere karşı koyan sivil vatandaşlar için de ihtiyaç duyulduğu görülmüştür. Nedense büyük bir gürültü koparılmaya başladı. Bana göre büyük değil. Tuhaf kampanyalar başlatıldı. Hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı. 16 Nisan’da da bugün bu kampanyaya katılanlar ‘Evet’ demedi. Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda affedersiniz Bay Kemal’in kayığına biniyorsunuz. Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımızın bir kısmı da nasıl katılıyor, birilerinin zil takıp oynamalarına vesile oldukları için yazıklar olsun. 15 Temmuz’u itibarsız hale getirmek FETÖ’nün, PKK’nın ve diğer terör örgütlerinin değirmenine su taşımaktan başka bir şey değildir.” demişti.