AKP'li vekil çay-simit hesabından vazgeçmiyor: Hodri meydan

AKP'li vekil çay-simit hesabından vazgeçmiyor: Hodri meydan

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Asgari ücretliler 3 öğün simit yesin" sözlerini inkar etti.

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çay-simit" hesabı eleştirilerine yanıt verdi. Asgari ücretli 3 öğün çay içsin, simit yesin diyen Akbaşoğlu, o videoyu yalanladı.

Haberlere konu olan konuşmasının bütün haldeki videosunu ve 'yalan haberlere' konu olarak servis edilen kesilmiş videoyu basın mensuplarına izleten Akbaşoğlu, "Söz konusu video, konuşmamdan bir ay sonra servis edildi. Videonun baş kısmında, muhalefetin yaptığı çay simit hesabına cevap verileceğine ilişkin bölümün çıkartılıp, sadece asgari ücretle çay simit hesabı yapılan kısmının verilmesi ve bu kısmın da 'Asgari ücretli 3 öğün çay içsin simit yesin öyle geçinsin, dedi' şekline dönüştürülmesi en hafif tabiriyle art niyetli bir tutumdur, ahlaksızlıktır ve alçaklıktır" diye konuştu.

KIYAS YAPILMIŞ

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Akbaşoğlu, "Bu simit hesabı nereden aklınıza geldi?" şeklindeki soru üzerine, bu hususu muhalefet liderlerinin gündeme getirdiklerini söyledi.

Muhalefet liderleri ve siyasetçilerinin "2002 yılındaki asgari ücretle çay simit alımı, 2019 yılındaki asgari ücretle alıma göre daha iyi olduğu" yönünde beyanlarda bulunduğunu anlatan Akbaşoğlu, "Onların bu sözünün doğruyu, gerçeği yansıtıp yansıtmadığını, Çankırı'mızda toplulukla beraber, Çankırı'da çay simit kaç lira, asgari ücret kaç lira, 2002'de çay simite yetmeyen bir asgari ücret söz konusuyken bugünkü durum matematiksel olarak nedir, bu iki durumun kıyası yapılmıştır. Bu kadar. Çok açık bir durumdur" dedi.

AKP 15 KEZ ŞAMPİYON OLMUŞ

Partisinin, bütün toplum kesimlerinin refah düzeyini artırmaya yönelik adımlar attığını, iktidarları döneminde yollar, barajlar, havalimanları ve hastaneler gibi muazzam hizmetler sunulduğunu kaydeden Akbaşoğlu, bu hizmetleriyle AKP'nin 31 Mart seçimlerinde 15. kez şampiyon olduğunu söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NA 'HODRİ MEYDAN'

Konuşmasının yer aldığı videonun bütün halini anımsatan Akbaşoğlu, şöyle konuştu:

Sizler şöyle bir düşündüğünüzde, olup bitenin, bu senaryoların, linç kampanyalarının, itibarsızlaştırma çalışmalarının, bu konuşmayla uzaktan yakından ilgisi var mı? Yok. Buna muhalefet liderlerinin de katılması üzüntü ve utanç vericidir. Çünkü liderlik makamında, sosyal medya ağzıyla konuşulmaz. Gerçek araştırılır. Hakikat nedir bilinir, ona göre söz söylenir. Onların çağrısına da, Kılıçdaroğlu'nun çağrısına da 'hodri meydan' diyorum. Hem biz, hem de sayın Kılıçdaroğlu, önce 2002 verilerine göre 1 ay yaşayalım, sonra da 2019 verilerine, asgari ücretine göre beraber bir ay geçirelim; ondan sonra da karşılıklı olarak bir değerlendirelim bakalım, AK Parti nereye getirmiş alım gücünü. Herhalde bunlardan habersiz sayın Kılıçdaroğlu. Biz Türkiye'yi kişi başına düşen 3 bin dolarlardan, 10 bin-11 bin dolarlara getirdik. 230 milyar dolar olan Gayri Safi Milli Hasılamızı 850-860 milyar dolarlara çıkardık. 30 milyar dolarlar olan ihracatımızı 169 milyar dolara çıkardık. Türkiye'yi bir Türkiye iken, 3.5 Türkiye haline getirdik.