AKP'li vekil, IŞİD'in Ankara'daki medresesinden çıktı

AKP'li vekil, IŞİD'in Ankara'daki medresesinden çıktı

Terör örgütü IŞİD'in Ankara'nın Etimesgut ilçesinde açtığı "medrese"nin etkinliklerini sürdürdüğü ve AKP’li isimlerin kısa süre önce buraya ziyaretler gerçekleştiği ortaya çıktı.

Terör örgütü IŞİD’in Ankara’nın Etimesgut ilçesinde “medrese” açarak küçük yaştaki çocuklara ders verdiği ortaya çıkmıştı.  Tevhid dergisi/derneğinde ise sohbet toplantıları yapıldığı, ayda bir kez buraya IŞİD’in Türkiye’deki uzantısı olarak kabul edilen Hanzala Cemaatinin kurucusu/lideri Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk’un konuşmacı olarak katıldığı belirtildi. Hakkında dava açılan 16 şüphelinin dini öğrenme adı altında dergide pazar günleri düzenlediği toplantılarda ise, IŞİD terör örgütünün yaşam ve eylem felsefesi olarak “Cihat”ın sadece silahla olabileceği anlatıldı ve “Şehadet” kavramının empoze edildi.
 
 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, IŞİD terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla 16 kişi hakkında hazırladığı iddianameye göre, Etimesgut’un Kazım Karabekir Mahallesi 2061 Sokak’taki adresde yer alan TEVHİD dergisinin bulunduğu binada sohbet ve ders programları düzenlendi. SUFFE adlı dernek adı altında medrese açıldı. Burada küçük yaşta çocuklara yönelik daha önce Halis Bayancuk’un Selefe/Tekfirci görüşleri doğrultusunda illegal olarak medrese eğitimi verildi. Veliler, buraya aylık 200 TL ödedi. Aynı yerde haftanın belli günlerinde sohbet ve eğitim adı altında çeşitli programların düzenlendi. Ayda bir kez Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk, buraya konuşmacı olarak geldi.
 

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre iddianamede yer alan bilgi çarpıcı bir durumu gözler önüne serdi. Ailelerin çocuklarını, “Devletin okullarını ahlaksız buldukları” gerekçesiyle bu okula gönderdiği anlatılırken iddianamede ismi geçen; IŞİD’ci oldukları iddiasıyla tutuklanan şahısların ise yöneticileri olduklarını kabul ettikleri SUFFE Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin sohbetlerini ve etkinliklerini sürdürdüğü ortaya çıktı. Üstelik SUFFE Derneği, kapatılan medrese ile aynı binada bulunuyor. IŞİD’cilerin yöneticisiyiz dedikleri derneğe ise AKP’li isimler kısa süre önce ziyaretler gerçekleştirdi.
 
Derneğin internet sitesinde söz konusu ziyarete ilişkin kapsamlı bilgiler yer alıyor. Dernek, 6 Nisan tarihinde AKP Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ve AKP Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç tarafından ziyaret edildi.