AKP'li vekil: Solcular vatan haini olmamıştır, konu vatan olunca canlarını verirler

AKP'li vekil: Solcular vatan haini olmamıştır, konu vatan olunca canlarını verirler

AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, "Solcu, aşırı uçlarda düşünceleri olan vatandaşlarımız vatan haini olmamıştır. En uç düşüncedeki vatandaşımız konu vatan olunca gider, canını verir" dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Konyalılar Federasyonu tarafından Buca Atlı Spor Kulübünde düzenlenen 2. Konya Hemşehri Buluşmasına katıldı.

"SOLCULAR KONU VATAN OLUNCA GİDER, CANINI VERİR"

Toplantıda konuşan AKP'li Başçı, “Herkesin görüşüne ve düşüncesine saygılı olacağız. Bu görüş ve düşünceler bizim mozaiğimiz ama konu hemşehri dernekleri olunca bu dernek ve vakıflarda güç birliği yapmak için bir araya geleceğiz. Solcu, aşırı uçlarda düşünceleri olan vatandaşlarımız vatan haini olmamıştır. En uç düşüncedeki vatandaşımız konu vatan olunca gider, canını verir” diye konuştu.

ERDOĞAN SOLCULARI VATAN HAİNLİĞİ YAPMAKLA SUÇLUYOR

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ekomideki kırılganlık, ABD ile olan gerilimli ilişkiden kaynaklı sıkışmışlığı aşmak için milli bir söylemi kullanarak, solcuları emperyalist güçlerin maşalığını yapmakla suçluyor. Konuşmalarında deyim yerindeyse "Türkiye'nin ikinci kurtuluş savaşı" olarak özetlenebilecek bir hamasi söylemi öne çıkaran Erdoğan, sürekli olarak solcuları "vatan hainliği" yapmakla suçluyor.