AKP'li vekilden Bahçeli'yi kızdıracak FETÖ ve Akşener açıklaması

AKP'li vekilden Bahçeli'yi kızdıracak FETÖ ve Akşener açıklaması

AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar Habertürk canlı yayınında Sözcü Gazetesi'ne yapılan FETÖ operasyonunu değerlendirdi.

AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, Sözcü'nün yaptığının gazetecilik olmadığını iddia ederek operasyonun gazeteye değil kendi özel yaşam alanlarına ilişkin yapılması gerektiğini öne sürdü. Tayyar "Atacağınız her adımın bu FETÖ ile mücadeye nasıl bir etki yapacağını da hesaplamalısınız." dedi.

"Bir komedyene Atalay Demirci'ye müebbet isteyeceksiniz. İşin merkezindekileri sertbest bıracaksınız. Bu çok yanlıştır." diyen Tayyar MHP ve Bahçeli içinde 17-25 Aralık döneminde FETÖ'nün argümanlarını kullandığını söyledi.

Şamil Tayyar "Meral Akşener ortaya çıkana kadar MHP'de farkında değildi. MHP'de 17-25 Aralık'ta beraber hareket etti. AKP'de de sızmalar oldu. Kademeli olarak da temizlik başlayacak. Belediye Meclis Üyeleri, milletvekili seçimlerinde, belediye başkanları seçimlerinde ince çalışmalar yapılacak." dedi.

'BYLOCK İDDİALARINI BAŞBAKAN'A VE HAKAN FİDAN'A SORDUM'

Tayyar şöyle devam etti:

Bylock kullanan vekil ve bakan var iddialarını Başbakan'a MİT mÜSTEŞARI Hakan Fidan'a sordum. Ak parti'de vekillerde bylock çıkmadı. FETÖ ili ilişkisi olan vekillerin Ak parti'deN kulağından tutup atmak gerekir. BUnu yapmazsanız toplumun desteği azalır. Kongreden sonra FETÖ ile mücadele yeni bir evriye geçecek.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Habertürk canlı yayınına konuk oldu. Şamil Tayyar, kendisine FETÖ’nün siyasi ayağı hakkında sorulan soruya AKP’nin CHP ve MHP’den “daha steril” olduğunu söyleyerek yanıt verdi.

Tayyar, buna rağmen FETÖ’nün AKP’ye sızmalarının olduğu yönünde kanaatini olduğunu belirtti. Şamil Tayyar, “CHP ve MHP’de sıkıntı var da AK Parti’nin de her ne kadar dikkat etse de 17 Aralık’tan sonra sızmalar olabilir mi? Ben olduğu kanaatindeyim. Yanlış adamlar yok mu? Ben olduğu kanaatindeyim. Bunlarla ilgi değişikliklerin ve operasyonların kongreden sonra kademeli olarak yapılacağı kanaatindeyim” dedi.