AKP MHP ittifakında yerel seçim korkusu

AKP MHP ittifakında yerel seçim korkusu

Erdoğan’ın başkanlık seçimi öncesinde yapılacak yerel seçimler için endişeli olduğu öne sürülürken, iktidara yakın yazarlardan her hafta birinin yazdığı AKP oylarını yüzde 50’nin üzerinde gösteren anketlerin neden durdurulduğu tartışıldı.

YURT yazarı Uğur Cilasun, AKP-MHP ittifakının korku içinde olduğunu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık seçimi öncesinde yapılacak yerel seçimler konusunda endişesinin bulunduğunu belirterek, “Ya geçen referandumdaki gibi bir sonuçla karşı karşıya kalırsa; Ankara’yı ve hele de İstanbul’u kaybederse başına gelebilecekleri kestiremiyor” değerlendirmesi yaptı.

Uğur Cilasun, ‘Korku dağları bekliyor’ başlığıyla yayımlanan yazısında, en çok iki partinin liderleri, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin korktuğunu savunarak, şunları kaleme aldı:

“Tayyip Bey, Başkanlık seçiminden önce yapılacak yerel yönetim seçimlerinden korkuyor.

Ya geçen referandumdaki gibi bir sonuçla karşı karşıya kalırsa; Ankara’yı ve hele de İstanbul’u kaybederse başına gelebilecekleri kestiremiyor.

7 Haziran seçimleri sonrası, söylentilere göre, ‘’bu sonuçları kabul edemem diyerek duvarları yumrukladığı geceyi hatırlıyor olsa gerek.

Bu durumda, milletvekili ve Başkanlık seçimlerini bu yılın yaz aylarına ve hele de 15 Temmuza alırsa ne olacağını kestirmeye çalışıyor.

‘ANKETLER KENDİSİNE ULAŞMIYOR’

Yandaş yazarların her hafta birinin üfürdüğü, AKP oylarını yüzde 50’nin üzerinde gösteren anketler kendisine ulaşmıyor olsa gerek.

Yoksa böyle moralini yükseltici sonuçları görmek varken, anket uygulamalarını niye durdursun?

Eğer yüreğinde o büyük ‘’kaybetme korkusu’’ olmasa, şimdiye dek hiç bir sorunlarına kulak vermediği, hatta ‘’ananı da al da git’’ diye azarladığı çiftçilere, sanki kendi kesesinden bağışlıyormuş gibi, ‘’mazotunuzun yarı parasını artık biz vereceğiz’’ diye niye vadetsin?

Hayvan üreticilerine ‘’size üç yüz baş hayvan vereceğiz; yavrularına da alım garantisi veriyoruz.

Bu kıyağımızı da unutmayı ha!’’ diye ‘’Çifteler Harası’’ çalışanı üslubu ile neden seslensin değil mi?

‘ELİNDEN GELSE REFERANDUM SONUÇLARINI İPTAL ETTİRECEK’

Tayyip Bey Başkanlık seçimlerinin iki turlu olmasından rahatsız!

Elinden gelse referandum sonuçlarını iptal ettirecek.

İki turlu seçimle, Başkanlık seçimleri için barajın yüzde 50+1’e gelmesi belli ki uykularını kaçırıyor.

Bunun için ne yapıp edip MHP oylarını kendisininkine katmak istiyor.  MHP’de ise zaten ‘’korku dağları bekliyor’’.

İYİ partinin kuruluşu, ülkücü tabanın kendisine karşı güvenini yitirmesi, Devlet Bey’i AKP ile bütünleşmeye zorluyor.

Bütün bu, her türlü seçim güvencesini ortadan kaldıran, eşitliğe ve adalete aykırı ‘’ ittifak kanunu’’ hazırlıkları, AKP seçim barajını geçtiğinde MHP’nin de barajı geçmiş sayılacağı; öteki partilerin ise yüzde 10 barajını aşmaya çalışacağı gibi akla ziyan uygulamalar, bu iki siyaset cambazı partinin yüreklerini saran korkunun büyüklüğünü apaçık ortaya koyuyor.

Ve nihayet, Afrin askeri harekâtını oya dönüştürme çabaları; yurt dışında kimsenin anlam veremediği ‘’Osmanlı Tokadı’’ yaveleri, hep iç politikaya ve hatta yalnızca milliyetçi muhafazakâr-dinci-fetihçi kesimlere uzatılan bir ‘’elma şekerinden’’ öteye gitmiyor.

Şeker bitince elinde sapı kalacak olan gariban seçmen uyanmadan önce, Tayyip Bey ve Devlet Bey ‘’Malı götürmeyi’’ bekliyor.

‘’Korkunun ecele faydası yoktur’’ demiş atalarımız.

AKP-MHP birlikteliğinin sonu gelmiş görünüyor.

Bunun için ‘’çok alametler belirdi’’.

Hem ne demiş Büyük Tevfik Fikret:

‘’Evet, sabah olacaktır, sabah olur, geceler

Tulû-ı haşre(x) kadar sürmez’’

(x): Kıyamete kadar”