AKP'nin Ankara anketinde, Yavaş yüzde 54 ile önde

AKP'nin Ankara anketinde, Yavaş yüzde 54 ile önde

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, “İşte AKP'nin Ankara anketi” başlıklı yazısında, AK Parti'nin yaptırdığı Ankara anketinin sonuçlarını aktardı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, “İşte AKP'nin Ankara anketi” başlıklı yazısında, AKP’nin Ankara için yaptırdığı anketin sonuçlarına yer verdi.

SEÇMEN NEYE GÖRE OY VERİYOR

Uğuroğlu yazısında şu ifadeleri kullandı:

“AKP ile çalışan Siyasal ve Sosyal Araştırma Servisi'nin (SAROS) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için hazırladığı rapora göre Mansur Yavaş açık ara önde.

31 Mart'ta yapılacak seçime 42 gün kala Millet İttifakının adayı Mansur Yavaş ile Cumhur İttifakının adayı Mehmet Özhaseki'nin oy oranlarını açıklamadan önce şu bilgiyi vereyim.

Burhan Eptemli'nin sahibi olduğu SAROS'un 19-28 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da 3027, Ankara'da ise 1620 denekle yüz yüze araştırma yöntemiyle yaptığı araştırmaya göre seçmenlerinin ezici bir çoğunluğu partiye oy veriyorlar. 

‘Partiye oy veririm’ diyenlerin oranı Ankara'da yüzde 59,3'ken bu oran İstanbul'da yüzde 63,1'e kadar çıkıyor.

Araştırmaya göre İstanbul'da ‘Adayın açıklayacağı projelere göre oy veririm’ diyenlerin oranı yüzde 28,3'le ikinci sırada gelirken bu oran Ankara'da yüzde 17,8'le üçüncü sıraya düşüyor.

Ankara'da adayın ‘Ankaralı’ olması 19,1'le ikinci sırada yer alırken, bu oran İstanbul'da 1,8'le en son sırada yer alıyor.”

YAVAŞ YÜZDE 54.1 ORANLA ÖNDE

Yazısında “Şimdi bu verilere göre Ankara'ya bakınca; Ankaralı olması Mansur Yavaş'a çok önemli oranda bir destek sağlıyor” diyen Orhan Uğuroğlu yazısını şöyle sürdürdü:

“Ankaralılar yıllarca verilen seçim vaatlerinin gerçekleşmediklerini bildiklerinden ‘Adayın açıklayacağı projelere göre oy veririm’ sorusuna yüzde 17,8 oranında önem veriyorlar ki Mehmet Özhaseki'nin, ‘projelerimizin arkasında bir ağa var, cumhurbaşkanı var’ demesi çok fazla anlam taşımıyor Ankaralılar için.

Çünkü Ankaralılar gördü ve yaşadı ki Melih Gökçek'in 3 önemli projesi Ankara Kanalı, 333 Metre yüksekliğindeki Avrupa'nın en yüksek gökdeleni ve Kızılay - Esenboğa metro hattı 2014 yerel seçiminde Recep Tayyip Erdoğan tarafından desteklendi ama hiç biri gerçekleşmedi.

Şimdi gelelim SAROS Araştırma servisinin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için yaptığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusundaki araştırmanın sonucuna.

AKP'nin Ankara anketinde, Yavaş yüzde 54 ile önde

Şekil 1,1'e göre;

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oyunuzu hangi İttifaka / partiye verirsiniz?

Kararsızlar dağıtılmamış hali

Millet İttifakı: Yüzde 46,2 - Mansur Yavaş

Cumhur İttifakı: Yüzde 37,9 - Mehmet Özhaseki

Kararsızlar: Yüzde 37,9

Diğer: Yüzde 1,4

Oy kullanmayacağım: Yüzde 3,1

Kararsızların dağıtılmış hali

Millet İttifakı: Yüzde 54,1 - Mansur Yavaş

Cumhur İttifakı: Yüzde 44,3 - Mehmet Özhaseki

Diğer: Yüzde 1,6

Evet, ilk kez bu kadar net rakamlar AKP Genel Merkezinden sızdı ki bu tablo Mehmet Özhaseki'nin seçilme şansının olmadığını ortaya koyduğu gibi ‘değiştirilme’ olasılığını da ortaya koyuyor.”

“ERDOĞAN SÜLEYMAN SOYLU'YA, ‘HAYDİ, EMİR VERİYORUM ADAYIM SENSİN’ DER Mİ”

Uğuroğlu yazısını şöyle sürdürdü:

“Erdoğan'ın Ankara sokaklarına çıkmasına rağmen Yavaş'ın Özhaseki ile arasındaki farkı 10 puana çıkartması, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in deyimi ile seçmeninin, ‘AKP / Erdoğan hükümetinin kulağını çekeceğini’ de ortaya koyuyor.

Mehmet Özhaseki'yi, ‘emir’ vererek aday yapan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu tablo karşısında Süleyman Soylu'ya, ‘Haydi, emir veriyorum adayım sensin’ der mi?”