'AKP'nin FETÖ ile işbirliğinin bedelini gençlerimiz şehit ve gazi olarak ödeceyecek'

'AKP'nin FETÖ ile işbirliğinin bedelini gençlerimiz şehit ve gazi olarak ödeceyecek'

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin '6 ayda teğmenlik' açıklamasına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, tasfiyeler sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) acil ihtiyacını karşılamak için 9 bin 753 asker adayının alınacağını açıkladı. Bugünden başlayarak 15 Şubat’a kadar ÖSYM’ye yapılacak başvuruların ardından 18 Mart’ta 81 ilde merkezi yazılı sınav yapılacak. Bakan Canikli dün düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz öncesinde yapılan sınavların hemen hemen tamamının FETÖ’nün kontrolü altında olduğunu, darbe girişiminin ardından TSK’nın eğitim sisteminin yeniden dizayn edildiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Harp okullarımızda 3 bin 938’i Türk, 520’si farklı ülkelerden misafir öğrenci olmak üzere toplam 4 bin 458 öğrenci eğitim görmektedir. Aynı şekilde astsubay meslek yüksekokullarımızda 2 bin 335’i Türk, 106’sı misafir askeri öğrenci olmak üzere toplam 2 bin 441 gencimiz eğitim faaliyetini sürdürmektedir. Dış kaynaktan acil ihtiyacımızı karşılamak amacıyla 2018 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığımız için 2 bin 427 subay, 2 bin 657 astsubay; Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız için 693 subay, 836 astsubay; Hava Kuvvetleri Komutanlığımız için 341 subay, bin 899 astsubay; Özel Kuvvetler Komutanlığımız için ise 300 subay, 600 astsubay olmak üzere toplam 3 bin 761 subay ve 5 bin 992 astsubayımızın yetiştirilmesi planlanmaktadır.
Subayların sınav işlemleri tamamlanmıştır. İlan gerçekleştirilmiştir. Ondan kısa bir süre sonra subay eğitimine alınacak ve yaklaşık 6 aylık eğitimden sonra teğmen olarak nasp (tayin) edileceklerdir. Aynı şekilde 5 bin 992 astsubayımız da bu kapsamda eğitilecek ve atamaları gerçekleştirilecektir. 6 aylık eğitimden sonra teğmen ya da astsubay olarak nasp edilecekler. Ancak bu nasptan sonra sınıf okullarında gerekli eğitimlerini tamamlayacaklardır. Kıta hizmeti görevi ondan sonra başlayacaktır." açıklmasınısını yaptı.

Canikli'nin bu açıklamasına İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Gaziantep Bağımsız milletvekili Ümit Özdağ, Twitter'dan cevap verdi. Canikli'nin açıklamalarını paylaşan Özdağ, "6 ayda teğmen olan subay kendisini ve askerini nasıl zafere götürecek? Akpnin fetö ile işbirliğinin bedelini gençlerimiz şehit ve gazi olarak ödeyecekler" ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

6 ayda teğmen olan subay kendisini ve askerini nasıl zafere götürecek? Akpnin fetö ile işbirliğinin bedelini gençlerimiz şehit ve gazi olarak ödeyecekler. pic.twitter.com/qkSKNSYm6K

— Prof. Dr. Ümit Özdağ (@umitozdag) 9 Ocak 2018