AKP Sözcüsü Ünal, Erdoğan'ı Atatürk'e benzetti, CHP'ye yüklendi

AKP Sözcüsü Ünal, Erdoğan'ı Atatürk'e benzetti, CHP'ye yüklendi

Bolu'da partisinin siyaset akademisi açılışına katılan AKP Sözcüsü Ünal, "CHP'nin bozucu aklı Mustafa Kemal Atatürk ile Recep Tayyip Erdoğan'ı kavga ettirmeye çalışır. Kavga ettiremezsiniz" diyerek CHP'ye yüklendi.

AKP Bolu İl Başkanlığında düzenlenen Siyaset Akademisi programının açılışında konuşan AKP sözcüsü Mahir Ünal, “Biz büyük bir tehdidi bertaraf etmek için 910 kilometre Suriye sınırı, 350 kilometre üzerinde Irak sınırı ve bu sınırda oluşturulmak istenen terör koridorunu bertaraf etmek için terör koridoruna bir hançer gibi Fırat Kalkanı Harekatı ile girdik ve terör koridorunu ortadan ikiye kestik. Yılanın başı kesildi. Bunu kim yaptı? Bunu bu milletin iradesi ile seçtiği seçilmiş Cumhurbaşkanımınız ve seçilmiş hükümetimiz yaptı" dedi.

Ünal, şöyle konuştu:

‘DÜN ATATÜRK’ÜN BAŞKOMUTANLIK YAPTIĞI GİBİ…’

"Türk Silahlı Kuvvetleri'ni siyasete dahil etmeyin diyorlar. Bizim kahraman ordumuz bu milletin seçtiği siyasi iradenin emrinde hareket eder. Demokrasi işte budur. Dün Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale'de anlattığı ve Çanakkale kahramanı olarak daha sonra da Cumhurbaşkanı olarak başkomutanlık yaptığı gibi, bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak başkomutanlık yaptığı bu millet aziz millettir. Ama CHP'nin bozucu aklı Mustafa Kemal Atatürk ile Recep Tayyip Erdoğan'ı kavga ettirmeye çalışır. Kavga ettiremezsiniz. Her ikisi de bu milletin öz evladıdır. Bugün Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıktıklarını söyleyenler neden bugün aziz milletin yüzde 50 oyuyla Cumhurbaşkanı yaptığı ve Cumhurbaşkanı olarak, başkomutan olarak 15 Temmuz belasını bertaraf etmiş, Fırat Kalkanı Harekatı'nın kararını vermiş, Zeytin Dalı Harekatı'nın kararını vermiş olan Recep Tayyip Erdoğan'dan nefret ederler? Siz madem yerli ve millisiniz ve 'Mustafa Kemal Atatürk'ü seviyoruz' diyorsunuz. Mustafa Kemal Atatürk 1929'da milli siyaseti anlatıyor. Yerli ve milli olmak ne demektir bunu anlatıyor. Bu millet için ölüme koşanları tasvir ediyor. Ama siz bugün Türkiye düşmanı odaklarla birlikte hareket etmiyor musunuz?"