AKP tabanı rahatsız

AKP tabanı rahatsız

AKP’de, 1970 döneminden kalma aşırı milliyetçi söylem ve sloganların kongrelerde baskın şekilde tekrarlandığı yönünde bir tartışma başladı.

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü yazısında, “Son dönem AK Parti ilçe ve il teşkilatlarının devam eden kongrelerinde karşılaşılan havadan da bir o kadar kaygılılar. Özellikle 1970 döneminden kalma aşırı milliyetçi söylem ve sloganların AK Parti kongresinde baskın bir şekilde tekrarlanıyor olması endişelerini yükseltmiş” ifadelerine yer verdi.

“Partinin üst yöneticilerinden biri, kongrede atılan sloganlar karşısında ‘Biz hangi partinin kongresine geldik? Bu bizim kongre mi?’ diyerek esprili bir hayıflanma içinde olmuş” diyen Muharrem Sarıkaya, şöyle devam etti:  

“BELEDİYE BAŞKANLARININ ARDINDAN GENİŞ KAPSAMLI BİR BÜROKRASİ OPERASYONU”

“Partinin bu siyasetten süratle çıkması gerektiğini vurguluyorlar.

Parti yönetimindeki beklenti ise, belediye başkanlarının ardından geniş kapsamlı bir bürokrasi operasyonunun geleceği yönünde...

Nitekim Erdoğan da grup konuşmasında uyum yasalarını yeni sisteme uygun şekilde çıkarma çağrısında bulunurken, ‘Obezlikten devletimizi kurtarmak şart’ diyerek bunun işaretini verdi.

Bürokrasi operasyonunu büyük kongrenin takip edeceği, ardından parti ve hükümette yeniliğin geleceği ileri sürülüyor.”