‘AKP ve Erdoğan’ın toplumsal desteği azalıyor, Türkiye erken seçime hazırlanıyor’

‘AKP ve Erdoğan’ın toplumsal desteği azalıyor, Türkiye erken seçime hazırlanıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mersin çıkışının, MHP’li radikal seçmenin oylarını etkilemek olduğu ifade edilerek, “Bütün geçmişi, ümmetçiliği yükseltmek olan bir önemli siyasetçinin İslam’ın güncellenmesi meselesi ise büyük bir sıkıntının sonucudur. AKP’nin ve Erdoğan’ın toplumsal desteği azalıyor. Anketler yalan söylemez” görüşü dile getirildi.

YURT Ankara Gündemi, Türkiye’nin erken seçime hazırlandığına işaret ederken, AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın toplumsal desteğinin azaldığı görüşünü kaydetti.

Ankara Gündemi’nde, ‘Dün dündür!’ başlığıyla yayınlanan yazıda, Washington’da geçen hafta gerçekleştirilen, Afrin ve Münbiç’in konuşulduğu Türk-Amerikan Askeri Teknik komite toplantısının sonuçsuz kaldığı belirtilerek, “Her ne kadar 'anlaştık' sinyalleri verilse de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, zor bir hafta geçiriyor. Moskova’da iki gün süren Türkiye-Rusya strateji toplantısında dananın kuyruğu bugün kopacak. Hemen ardından Kazakistan’da İran Dışişleri Bakanı Zarif ve Rus Dışişleri Bakanı Lavrov ile buluşacak. 19 Mart’ta ise ABD’de olacak. Türk - Amerikan Askeri Teknik komitede yapılan toplantılar yeniden yapılacak” denildi.

DAVUTOĞLU’DAN BU YANA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

Dış politikada Davutoğlu’ndan bu yana önemli değişiklikler yapıldığı ifade edilen yazıda, şu görüşlere yer verildi:

“Bilinmezlikler ve saray tarafından gizlice yürütülen diplomasi, iktidarı ve AKP yönetimini korkutuyor. Bilinmezlik artınca siyasi korku oluşur.

Erken seçimin başarıya değil de ibretlik bir cezalandırmaya dönüşme ihtimali yüksek.

Piyasalarda nakit sıkıntısı sanki ekonomik bir kriz içerisinde imişiz gibi her geçen gün artıyor.

Ekonomiye duyulan güven giderek azalıyor.

Sektörler bazında kar etme beklentisi ortadan kalktı yerini zarar etmeyelim mevcut durumumuzu koruyalım diyenlerin çoğunluğu aldı.

İhracatın ithalatı karşılama oranındaki makas açıldı. Afrin Harekâtı uzadıkça ekonomiye olan külfeti artacak.

TÜRKİYE ERKEN SEÇİME HAZIRLANIYOR

Türkiye kim ne derse desin erken seçime hazırlanıyor.

Tayyip Erdoğan’ın Mersin çıkışının nedeni, MHP’li radikal seçmenin oylarını etkilemek…

Bütün geçmişi, milliyetçiliği ayaklar altına alarak ümmetçiliği yükseltmek olan bir önemli siyasetçinin İslam’ın güncellenmesi meselesi ise büyük bir sıkıntının sonucu.

AKP’nin ve Erdoğan’ın toplumsal desteği; savaşa rağmen, milliyetçi propagandaya rağmen ve devletin tüm olanaklarının fütursuzca kullanılmasına rağmen azalıyor.

Anketler yalan söylemez.

Dün dündür, bugüne bakalım diyenler siyaset yapıyor.

Umarım kazanan ülke olur.”