AKP zeytinlikleri imara açıyor

AKP zeytinlikleri imara açıyor

Yurt Gazetesi'nin güçlü kalemi Leyla Tavşanoğlu zeytin ve zeytin yağının hikayesini yazdı. Tavşanoğlu yazısında Türkiye'de zeytinciliğin hükümet eliyle öldürülmeye çalışıldığının altını çizdi.

Yurt Gazetesi'nin güçlü kalemi Leyla Tavşanoğlu bugün "Zeytinlikleri imara açmaya çalışanlara…" başlıklı yazısında zeytinliklerin nasıl hükümet eliyle imara açılacağını anlattı.

TÜRKİYE TERSİNE GİDİYOR

Tavşanoğlu yazısında "bütün dünya zeytin ve zeytinyağını insanoğlu için en şifalı besin kaynaklarından kabul ederken bizim ülkede hükümet eliyle zeytincilik öldürülmeye çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

BU NASIL BİR MANTIKTIR

Tavşanoğlu "Hükümet zeytincilik ve zeytinyağıcılığı öldürmekte ısrarlı görünüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca hazırlanan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerin Aşılattı- rılması Hakkında Kanunda Değişikliğe Dair Kanun Tasarısı zeytinliklerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onayıyla imar faaliyetleri yapılabileceği hükmü getiriliyor.

Tasarı TBMM’den geçip yasalaşırsa zeytinliklerin büyük bölümü madencilik ve enerji yatırımlarına açılabilecek. Bu alanlarda alışveriş merkezleri, rezidanslar, konut yapılabilecek. Bu nasıl bir mantıktır?" diye sordu.

Tavşanoğlu yazısında zeytinin hikayesini de anlattı.

İŞTE TAVŞANOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMI