AKP’de anket yasağının sırrı

AKP’de anket yasağının sırrı

İktidar partisinin, ittifakın MHP içinde kırılma yapacağını gördüğü, tüm anketlerde MHP’nin baraj altında kaldığı, bunun da seçimleri olumsuz etkileyeceği kaydediliyor.

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, AKP ile MHP arasında ittifak görüşmelerinde sona yaklaşıldığını, ancak MHP seçmeninin kaygan olduğunu belirterek, “İttifak yapılsa bile 2+2= 4 etmiyor” ifadesini kullandı.

Özçelik, bugünkü köşe yazısında, AKP’nin, ittifakın MHP içinde kırılma yapacağını gördüğünü, son aylarda yapılan tüm anketlerde MHP’nin baraj altında olduğunu belirtilerek, “AKP, bunun seçimlerde olumsuz etki yaratacağının farkında. Bu nedenle, AKP’nin çalıştığı şirketlere, önümüzdeki 3 ay boyunca anket yasağı gelmiş. Sonuçlar açıklanmayacakmış” dedi.

İsmet Özçelik, MHP’de yeni bir çatlak istenmediğini, bir süre sonra da MHP için “hormonlu anketlerin” devreye gireceğini aktararak, “MHP’den fire olmaması için alınan önlem buymuş” görüşünü savundu.

AKP ile MHP arasındaki ilişkilerin giderek ilginç bir hal aldığını belirten Özçelik, yazısının ilgili bölümünde şunları aktardı:

MHP GEYİKLERİ

“Hem AKP, hem MHP içinde rahatsızlık olsa da Bahçeli kararlı. Kurtuluşu “AKP’ye sığınmakta” görüyor. (Bu ifade bana ait değil. MHP’li bir milletvekiline ait.)

Şu aralar AKP’lilerin gündeminde ise “MHP geyikleri” var. “Bahçeli AKP sözcüsü oldu”, “Bahçeli bizi solladı”, “MHP bizden çok Reis’ci”, ... esprileri yapılıyor.”