AKP’de yerel seçim mesaisi: Erdoğan onları aday göstermeyecek

AKP’de yerel seçim mesaisi: Erdoğan onları aday göstermeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, son dakikada büyük bir sürpriz olmazsa Mart 2019'da düzenlenecek yerel seçimler için mevcut milletvekillerini aday göstermeyeceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kongre sonrası topladığı Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) ve MYK'da verdiği talimat doğrultusunda, MYK'nın bugünkü toplantısında ana gündem başlığını yerel seçim hazırlıkları oluşturacak.

Şebnem Hoşgör'ün Milliyet'teki "AK Parti'de yerel seçim mesaisi" başlıklı haberine göre, saat 14.00'te başlaması planlanan toplantıda, Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, mevcut belediye başkanlarının seçildikleri günden bu yana yıllık bazda hazırlanan performans raporları ve bu performansların 24 Haziran seçim sonuçlarına etkisine ilişkin yapılan analizler doğrultusunda kapsamlı bir sunum yapacak.

Toplantıda, 24 Haziran seçimleri sürecinde yaşandığı tespit edilen aksaklıklar ve bunların Mart 2019 yerel seçimlerinde tekrarlanmaması için neler yapılabileceği de konuşulacak. Yerel seçim stratejisini bu çerçevede netleştirecek AK Parti, geçmiş yerel seçimlerde oy oranının hep genel seçimdeki oy oranının gerisinde kalmasını dikkate alarak, Mart 2019 seçimleri için işi sıkı tutacak.

'ADAYLAR İÇİN ANKET YAPILACAK'

Hizmet performansı, vatandaş memnuniyeti ve 24 Haziran sonuçları çerçevesinde karnesi zayıf çıkan mevcut belediye başkanları ile yola devam edilmeyecek. Bunların yerine gerçekleştirilecek anketlerle halkta ve teşkilatlarda karşılığı olduğu tespit edilen yeni isimler aday gösterilecek. Yapılan taslak planlamaya göre eylülden itibaren belediye başkan, belediye meclis ve il genel meclisi üyelikleri için aday tespit çalışmaları başlayacak. Aday adayı mülakatları ve yaptırılacak son kamuoyu anketlerinin ardından da yıl sonu itibarıyla adaylar ilan edilmeye başlanacak.

Meclis'teki oy gücünü kaybetmemek için TBMM'den kabineye sadece dört ismi kaydıran Erdoğan'ın, son dakikada büyük bir sürpriz olmazsa aynı gerekçeyle mevcut milletvekillerinden belediye başkan adayı da göstermeyeceği kaydediliyor.