AKP'den Abdullah Gül'e büyük saygısızlık

AKP'den Abdullah Gül'e büyük saygısızlık

AKP hükümetlerinin ilk başbakanı ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sessizliğini Esenyurt'ta Cuma namazı çıkışında bozmuştu. Gül'ü AKP Esenyurt teşkilatının ve AKP'li Belediye Başkanının yalnız bıraktığı ortaya çıktı.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptığı bir açıklamada "Sayın Gül ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Sayın Gül’ün bu spekülasyonları behemahal (mutlaka) bitirmesi gerekir. Sayın Gül’ün net olmadığından dolayı da böyle sorularla karşılaşıyor. Eğer rahatsızsa böyle sorulardan net bir şekilde cevabını vermesi gerekir. Yok rahatsız değilse, cevapsız bıraktığı takdirde herkes bu soruyu her zaman sorma ve bununla da muhatap olmayla karşı karşıya kalacaktır. Benim tanıdığım Sayın Gül buna net bir cevap vermelidir" demişti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bu açıklamanın ardından Esenyurt'ta Cuma Namazı sonrası açıklama yapacağını duyurmuştu. Abdullah Gül Esenyurt'ta yaptığı açıklamada isim vermeden AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın açıklamalarına "bazı arkadaşlar doğrusu saygı seviyesini de aşarak neredeyse benim ne yapmam gerektiğini ne söylemem gerektiğini nasihat edecek kadar da ileri gittiler" demişti.

GÜL'E BÜYÜK SAYGISIZLIK

Abdullah Gül'ün daha önce Esenyurt'taki Serhan Tirit Merkez Camii'nde Cuma Namazı çıkışında açıklama yapacağını duyurmasına rağmen AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve AKP İlçe Başkanı Şenay Değer'in Gül'ü karşılamadıkları, yanında olmadıkları hatta Cuma Namazı'na da başka bir camiye gittikleri ortaya çıktı. AKP'li Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı'nın bu hareketi siyaset kulislerinde 'Reisçiler ile Gülcülerin savaşı' şeklinde yorumlandı.

GÜL'Ü İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞTILAR

5 Mayıs Cuma günü Gül açıklama yaparken AKP'li Esenyurt Belediyesi'nde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Y.O, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cuma namazı sonrası Esenyurt'ta açıklama yapmasını "Reina katliamcısından sonra Esenyurt Abdullah Gül'ü de ağırladı" şeklidende sosyal medya hesabından paylaşmıştı.