AKP’den Bahçeli'yi kızdıracak açıklama...Kriz yaratır

AKP’den Bahçeli'yi kızdıracak açıklama...Kriz yaratır

AKP Sözcüsü Ünal, seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ünal, Kılıçdaroğlu'nu kast ederek, "Bir siyasi parti kendi genel başkanını cumhurbaşkanı adayı olarak göstermiyorsa demek ki iktidar olma amacı yoktur'' dedi. Bahçeli'nin aday olmadığını unutan Ünal'ın bu sözleri, farklı yorumlandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile görüşmesine ilişkin, ''Sayın Muharrem İnce dün Cumhurbaşkanımızı ziyaret etti. Görüşme sıcak bir ortamda gerçekleşti” dedi.

Ünal, açıklamasının bir bölümünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kast ederek, "Bir siyasi parti kendi genel başkanını cumhurbaşkanı adayı olarak göstermiyorsa demek ki iktidar olma amacı yoktur'' dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin aday olmadığını unutan Ünal'ın, “Bir siyasi parti kendi genel başkanını cumhurbaşkanı adayı olarak göstermiyorsa demek ki iktidar olma amacı yoktur” demesi, farklı yorumlandı.

Erdoğan’la BBP'yi ziyaret ettiklerini bildiren Ünal, “Nezaket ziyaretiydi. Salı günü grup toplantısında millet iradesini egemen kılma mücadelesini veren bir siyasi parti olarak Cumhurbaşkanımız bu millet tamam derse tabi tamam deriz, devam derseler de devam ederiz'' ifadelerini kullandı.

Ünal, düzenlediği basın toplantısında, seçim çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Mahir Ünal, ''Aday tanıtım toplantısını 25 Mayıs günü yapacağız. 25 Mayıs günü hem genel olarak kampanyanın kurumsal kimliğini de sizlere sunmuş olacağız. 25'in de sizlerle seçim beyannamemizi paylaşacağız. Türkiye'ye dönük ne büyük vaadiniz nedir diye sorarsanız, Türkiye'yi şaha kaldıracak idari sisteme ihtiyacımız vardı. Bütün alanlarda bu yeni idari sistem nasıl olacak seçim beyannamemiz bunu da anlatacak.'' dedi.

Ünal’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Cumartesi akşamı 7 bin 340 adayın mülakatı bitirilecek.

Aday tanıtım toplantısını 25 Mayıs günü yapacağız. 25 Mayıs günü hem genel olarak kampanyanın kurumsal kimliğini de sizlere sunmuş olacağız. 25'in de sizlerle seçim beyannamemizi paylaşacağız. Türkiye'ye dönük ne büyük vaadiniz nedir diye sorarsanız, Türkiye'yi şaha kaldıracak idari sisteme ihtiyacımız vardı. Bütün alanlarda bu yeni idari sistem nasıl olacak seçim beyannamemiz bunu da anlatacak

AK Parti manifestosu büyük ses getirdi. Manifesto işin ruhun seçim beyannamesi ise somut hali olacak.

Türkiye'ye en büyük vaadimiz idari sistem değişmesidir.

15 VEKİLİN CHP’YE DÖNMESİ

Milletvekilleri döndü. Bir siyasetçi olarak bir taraftan bu meseleye üzüleyim mi komik hale gelmesi nedeniyle güleyim mi karar veremedim. Her halukarda millet iradesinin pazarlık malzemesi yapılmaması anlaşılması gerekiyor. Pazarlık her zaman parayla olmaz Güneş Moter'de olduğu gibi. En çirkin pazarlık parayla yapılan pazarlık değildir. Milletin radesi üzerinden yapılan pazarlıktır.

Cumhurbaşkanımız aynı zamanda Ruhani ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede bölgede yaşanan son dönemlerdeki gelişmelerin değerlendirilmesi niteliğindeydi.

ERDOĞAN-İNCE GÖRÜŞMESİ

''Sayın Muharrem İnce dün Cumhurbaşkanımızı ziyaret etti. Görüşme sıcak bir ortamda gerçekleşti. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızla BBP'yi ziyaret ettik, nezaket ziyaretiydi. Salı günü grup toplantısında millet iradesini egemen kılma mücadelesini veren bir siyasi parti olarak Cumhurbaşkanımız bu millet tamam derse tabi tamam deriz, devam derseler de devam ederiz."

Muharrem İnce'nin sözünü herhalde kendi tabanına dönük bir söylem olarak görmek gerek. Seçimi kazanmış da, seçim sonrasını mı düşünüyor. Muharrem İnce'nin kendi partisinde verdiği genel başkanlık mücadelesini kazansın sonra diğerini düşünürüz. Bir siyasi parti kendi genel başkanını cumhurbaşkanı adayı olarak göstermiyorsa demek ki iktidar olma amacı yoktur.

CHP'NİN HAKKARİ MİTİNGİ

Güzel gelişme. Tabii ki, bir cumhuriyetin kuruluşunda Halk Fırkası ismiyle var olan bir partinin Hakkari'de PKK'nın siyasi niteliğinde miting yapması herkesin içini acıtmıştır. Devletin ne kadar güçlü olduğunu bölgede teröristlerin bırakın şehirden kırdan da temizlendiğini bölgeye gidince görüyorsunuz. Tabiki böyle bir Türkiye'de CHP'nin adayı Türk bayrağı ile mitingini yapmıştır, yapacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız 51 ilde 100'ün üzerinde miting yaptı. Dolayısıyla önümüzdeki 25 Mayıs'tan sonraki süreçte mitinglerimizi ihtiyaçlara göre belirleyeceğiz. Hangi illerde miting yapmak gerekiyor, şuan onun çalışmasını yapıyoruz.

Açık hava mecralarının planlanmasını Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Seçim beyannameleri AK Parti'nin artık seçim klasiği. 2002 beyannamesinde ne vaat ettiysek 2007 'ye geldiğimizde bunların tamamını gerçekleştirmişiz. 2011 beyannamesinde ne vadettiysek 2015'e geldiğimizde bunların tamamını gerçekleştirmişiz.

2015'de verdiğimiz sözlerin fazlasını gerçekleştirmişiz. Burada kıymetli olan yeni hükümet sisteminde sağlık, eğitim, ulaşım, adalet, demokrasi nasıl olacak? Gençler için kadınlar için ne yapılıyor?

Sayın Muharrem İnce siyaset dilinde, bu konuda hassas onu tebrik ediyorum. Ama Kılıçdaroğlu her yapıyı ayrıştıran ve nefret dilinde bir söylem olamaz muhalefetin dili.

TAMAM MI KONUSU

Tamam mı meselesinde bunu açık bir şekilde gördük kimseyi suçlamak gibi bir niyetimiz asla yok. Ey muhalefet dilini Türkiye düşmanı yapılardan ayrıştır.

Bir konuda hassasiyet gösteriyoruz Türkiye karşıtı yapıların kullandığı dili muhalefet kullanmamalı. Bu tür tuzaklar karşısında hassasiyet göstermeli.