AKP'den 'İ. Melih Gökçek' açıklaması

AKP'den 'İ. Melih Gökçek' açıklaması

AKP Sözcüsü Mahir Ünal basın açıklaması düzenledi. Melih Gökçek’in istifa iddialarıyla ilgili Ünal, “Melih Gökçek’ten istifa talebi söz konusu değildir. Tartışma Melih Bey üzerinden şekillenmemeliydi” ifadelerinde bulundu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında gerçekleşen görüşmeyi “rutin bir görüşme” olarak niteledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dün gece Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda istifası istenen 6 AKP’li belediye başkanından biri olduğu iddiasıyla gündeme gelen Melih Gökçek ile yaklaşık 2,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirmiş, görüşme kulislerde hareketliliğe neden olmuştu.    

Mahir Ünal, AKP’nin Afyonkarahisar kampında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mahir Ünal "Bundan sonraki süreçte çalışmalarımızla ilgili süreci birinci elden bildireceğiz. Kampın son günlerinde sizlere gerekli açıklamaları yapacağız." ifadelerini kullandı. 

Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki görüşmeye ilişkin soruya ise "Rutin bir görüşmeydi. Görüşme talebi Gökçek'ten geldi. İçerik tamamen 15 Temmuz anıtı ve müze çalışmasıydı" cevabını verdi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ HER ŞEYİ ELDEN GEÇİRİYOR"

“Melih Bey kendisine projeleri anlattı. Bir istifa talebi söz konusu değil. Ama bizim dört aydan beri ısrarla söylediğimiz bir şey var. Cumhurbaşkanımızın sahneye tekrar dönmesiyle birlikte her şeyi elden geçiriyor. Teşkilatları elden geçiriyor, belediyeleri, hükümeti elden geçiriyor. Yani bütün bu elden geçirmelerin amacı 2019’a hazırlık. Bu süreçte bizim herhangi bir il başkanının, herhangi bir belediye başkanının kendisini siyasi güvence altında görmesi söz konusu olamaz. Şunların istifası istenecek, bunların istenmeyecek diye bir şey söz konusu olamaz. Yerel yönetimlerin bu konudaki çalışmaları devam ediyor.”