AKP'li Başkanın istifasına CHP yorumu: Bu kaçış onu kurtarmaz!

AKP'li Başkanın istifasına CHP yorumu: Bu kaçış onu kurtarmaz!

Esenyurt Belediye Başkanı AKP'li Necmi Kadıoğlu istifa etti. İstifanın ardınadan CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Belediye Meclis Grubu ile açıklama yaptı.

Esenyurt Belediye Başkanı AKP'li Necmi Kadıoğlu sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti.

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen, Kadıoğlu'nun istifası ile ilgili konuştu. Gökmen, Kadıoğlu'nun Esenyurt'u mahvettiğini belirterek "10 binlerce insanı mağdur etti. İstifa etmesini yeterli bulmuyoruz. Yarattığı imar kaosu sebebiyle yargılanması gerek" dedi.

CHP Esenyurt İlçe Başkanı Ali Gökmen ve Belediye Meclis Grubu'nun yazılı olarak basına dağıttıkları açıklamanın tam metni şöyle: 

İSTİFA BİR AKLANMA YÖNTEMİ DEĞİLDİR!
ESENYURT’UN YOZLAŞMASINDA KİM SORUMLU İSE YARGILANMALDIR!

Bilindiği üzere Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Belediye Başkanlığı görevinden bugün itibariyle istifa ettiğini açıklamıştır. Her ne kadar Necmi Kadıoğlu istifasını sağlık sebeplerine bağlasa da, daha önce basına da yansıyan haberler neticesinde AKP Hükümetinin Yerel Yönetimler bazında bir “operasyon” başlattığı ve bu “operasyonun” bir parçasının da Esenyurt Belediyesi olduğu tarafımızca bilinmektedir. Zaten Esenyurt Akp  kulislerinde uzun zamandır başkanın istifa edeceği, hatta yerine kimin getirileceği AKP’li çevreler tarafından konuşulmakta idi. Tüm bu durumlar bize net olarak göstermektedir ki, bu bir istifa değil görevden almadır! AKP halk oyu ile seçilen bir Belediye Başkanını istifaya zorlamış, görevden almış ve istifa sonrası yeni Belediye Başkanı’nı “atama” yaparak belirlemeyi planlamaktadır.

Öncelikle, Belediye Başkanı’nın neden istifaya zorlandığına bir bakmak gerekir. Esenyurt Necmi Kadıoğlu döneminde plansız büyümenin ve dikey mimarinin kurbanı olmuştur. Esenyurt’ta son yıllarda binlerce ruhsatsız proje yapılmaya başlanmış ve bu projelere belediye tarafından bir yaptırım uygulanmamış, aksine zımnen rıza gösterilmiştir. Bu gelişmeler Esenyurt’u içinden çıkılamaz ve yaşanmaz bir şehir haline dönüştürmüş, halkın ciddi tepkilerine sebep olmuştur. Necmi Kadıoğlu 15 yıla yakın görev süresince Esenyurt’ta hizmet namına bir şey katmadığı gibi, yeşil alanların yok olmasına, gökdelenlerin şehri kuşatmasına ve yolsuzlukların artmasına sebep olmuştur. Tüm bunlar kontrolsüz nüfus artışını beraberinde getirmiş ve artık Esenyurt yaşanacak bir yer olmaktan çıkmıştır.

Görüleceği üzere Esenyurt’un bu hale gelmesinin birinci faili olan Necmi Kadıoğlu bugün istifaya zorlanmış ve neticede istifa ettirilmiştir. Ancak AKP’nin asıl kaygısının Esenyurt’ta oy kaybı korkusu olduğunu bilmekteyiz. Anayasa referandumunda Esenyurt’ta %53 Hayır oyu çıkması AKP’yi rahatsız etmiş, Belediye Başkanı’nın zaten kötü olan imajının AKP nezdinde de olumsuza dönmesine sebep olmuştur.

​Cumhuriyet Halk Partisi olarak, seçimle gelenin seçimle gideceğini savunmaktayız ve siyasi rakibimiz de olsa halk oyu ile seçilen bir kişinin parti baskısı ile istifa ettirilmesine karşı çıkmaktayız. ANCAK, Necmi Kadıoğlu’nun istifa etmesi, Esenyurt’ta yaşanan hukuka aykırılıklardan ve yolsuzluklardan aklanma yöntemi değildir. Necmi Kadıoğlu Esenyurt halkına karşı sorumludur ve yolsuzlukların hesabını bağımsız mahkemeler önünde, hukuk karşısında vermelidir. İstifa bir aklanma yöntemi değildir.

​AKP, baskı ile istifa ettirdiği Necmi Kadıoğlu yerine “ATAMA” yöntemi ile bir belediye başkanı getirmeyi planlamaktadır. AKP bu konuda samimi ise Esenyurt’ta yeni belediye başkanın halk oyu ile seçilmesini sağlamalı, halk iradesinin her şeyin üstünde olduğunu kabul etmelidir. Darbelerin her türlüsüne karşı olan Cumhuriyet Halk Partisi, halkın oyu ve takdiri ile seçilmiş yerel yöneticilere karşı hükümetin istifa kozunu kullanmak yerine, hakkında hukuka aykırı işlemler yaptığına yönelik iddialar bulunan kişilerin yargılanmasının önünü açmalıdır.

CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı
CHP Esenyurt Belediye Meclis Grubu