AKP'li Mersinli: Kafeterya başkanları bile seçmeliyiz

AKP'li Mersinli: Kafeterya başkanları bile seçmeliyiz

AKP Manisa İl Başkanlığı tarafından 2018 yılının ilk İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan AKP İl Başkanı Berk Mersinli gençlere ulaşmak için sosyal medyanın iyi kullanılması gerektiğini söyledi. Mersinli şöyle konuştu: Gençleri çekmek istiyoruz. Hatta kafeterya başkanları bile seçmeliyiz. Her kafeteryada temsilcimiz olabilir. Çünkü gençleri buralarda yakalayabiliriz.

Yunusemre Belediyesi Muradiye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıya AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, İsmail Bilen, Uğur Aydemir, Recai Berber, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Partili belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

"Gençlere ulaşmak için kafeterya başkanları bile seçmeliyiz"

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, gençlere büyük önem verdiklerini belirterek, sosyal medyayı iyi kullanmaları gerektiğini söyledi. Gençlerin sosyal medyada vakit geçirdikleri ortamlarda yakalanabileceğini dile getiren Mersinli, “Sosyal medyayı çok iyi kullanmayı hedefliyoruz. Paylaşımlara dikkat ediyoruz. Gençleri çekmek istiyoruz. Hatta kafeterya başkanları bile seçmeliyiz. Her kafeteryada temsilcimiz olabilir. Çünkü gençleri buralarda yakalayabiliriz” dedi.

“Manisa’da 150 bin parti üyesi var”

Manisa’da şuanda 150 bin civarında üyelerinin bulunduğunu açıklayan Mersinli, yılsonuna kadar 200 bin üyeye çıkmayı hedeflediklerini açıkladı. Mahalle başkanlarına ve yönetim kademesindekilere seslenen Mersinli, “Kadın ve Gençlik kollarımıza büyük görevler düşüyor. Hepimiz uyum içerisinde çalışmak zorundayız. Seçime 15 ay kaldı. Belediye başkanlarımız meclis üyelerini seçim sürecinin içine dahil etmek zorunda. AK Parti davasını sahiplendirme görevi ilçe ve belediye başkanlarımızın. Yaklaşık 150 bin üyemiz var. Yılsonuna kadar 200 bin üyeye ulaşmayı amaçlıyoruz. Artık üyelik yaparlarken daha dikkatli davranıyoruz. Teşkilatımızın her kademesi üyelerimizin yanına gidip onlarla vakit geçirsin. Siz Yüksek Seçim Kurulu’na atıp tutanlara bakmayın. Kendileri sandıklara sahip çıkmakla görevlendirdikleri insanlara bakmıyorlar. Sandık görevlilerimiz olmadığı yerlerde sıkıntı yaşıyoruz. Sandıklara sahip çıkmaksak, bizi demokrasi noktasında alaşağı edemeyenler bizi sıkıntıya sokarlar” diye konuştu.


2019 seçimlerinde Manisa’da Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçe belediyesini kazanmayı hedeflediklerini söyleyen Mersinli, partililerin çok sıkı çalışması gerektiğini ifade etti.

"Türkiye olarak ekonomide destan yazdık"

Toplantıda konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, 17 ilçede seçimleri tamamladıklarını belirterek, “Son tura girdik. 2019 seçim yılı. Bu yıl AK Parti teşkilatları olarak her zaman yarın seçim olacak gibi hazırız. Seçimden seçime çalışmıyoruz. 15 yıldır memleketimizde kriz faslını devreden çıkardık. Bir takım çevrelerin kriz senaryoların rağmen, bölgemizde yaşanan sıkıntılara rağmen ekonomimiz kazaya uğramadan bugünlere geldi. Birileri Türkiye ekonomisi çökecek, diyordu. Ama öyle olmadı. Türkiye ekonomisini çökertmeye çalışanlara karşı omuz omuza kriz senaryolarına aldırış etmedik. Bütün tedbirleri aldık. Bütün dünya Türkiye’nin ekonomisinin çökeceğini beklerken Çin’i sollayıp 11.1 büyüdük. Bu bir destandır. Birileri buna mazeretler bulabilir. 2008 krizinden bu yana insanlarımıza 7.7 milyon kişiye iş bulduk, aş verdik. Asla bu kriz senaryolarına aldırış etmeyelim. 2018 yılı geçen yıldan da daha iyi olacak. Daha güzel şeyleri yaşayacağız” dedi.

Konuşmasında ABD’de “Ateş ve Öfke: Trump’ın Beyaz Sarayı’nın içinden” isimli Başkan Donald Trump’ı anlatan kitaba da atıfta bulunan AK Partili Berber, “Amerika’da bir kitap yayınlandı. Trump’ı anlatan bir kitap. Yayınlanması için çok baskı yapıldı. O kitapta başkan için ‘deli’ ifadesi kullanılıyor. Gerçekten son aldığı karar hiç kimsenin uygulamayı düşünmediği Kudüs kararını uygulamaya koydu. İslam İşbirliği Teşkilatı ilk defa bir karar aldı. Bu kararın alınması çok zor oldu. Bazı İslam ülkeleri dışişleri bakanı seviyesinde temsilciler gönderdi. Buna rağmen oy birliği ile karar alındı. Bende o kitaptakine atıfta bulunarak söyleyeyim deli bir başkanın aldığı karar ilk defa ret edildi. Doğu Kudüs Filistin’in başkenti ilan edildi. Liderimizi küçümseyenler, erişemedikleri için kıskanıyorlar” diye konuştu.

Partililere çağrı yapan AK Partili Berber, “Hangi kırgınlıkları yaşamışsak yaşayalım, hoşumuza gitmeyen beğenmediğimiz şeyler olabilir. Ancak kırgınlıkları kenara koyup hedefe kilitlenmeliyiz” diye konuştu.