AKP’li vekile hapis şoku!

AKP’li vekile hapis şoku!

AKP Konya milletvekili Ziya Altunyaldız'a, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden milletvekili adayı olmak için istifa ettikten sonra Audi A6 makam aracını kullanmaya devam ettiği için 25 gün hapis cezası verildi.

AKP Konya milletvekili Ziya  Altunyaldız'ın, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden istifa ettikten sonra makam aracı ile seçim bölgesi Konya'ya giderken kaza yapmış ve araçta hasar oluşmuştu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da, AKP'li Altunyaldız hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

25 GÜN HAPİS

Ankara 36. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasında, AKP'li Altunyıldız hakkında Taşıt Kanunu'na muhalefet suçundan 25 gün hapis cezası verildi. Hükmün açıklanmasının geri bırakıldı. Suç duyursunda bulunan CHP'li Tanal şunları söyledi: 'Altunyaldız'ın müsteşarlık görevinden milletvekilliği adaylığı nedeniyle istifasından sonra makam aracını kullanmaya devam etmesi açıkça hukuka aykırı bir durumdu. Suç mahkeme kararıyla da tescillendi. Kamu imkanlarının kaynaklarının belli kişilerin şahsi menfaatleri doğrultusunda kullanımı açıkça suçtur. Bu kişi milletvekili de olsa, kanunlar önünde herkes eşittir. Böylesi bir konuda sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır. Benim şikayetçi olduğum bu durum buz dağının sadece görünen kısmıdır. Kamu kaynaklarının kullanımında denetim mekanizmalarının eksikliği sadece sistem meselesi değil ahlaki bir erozyonun sonucudur. Bu milletin vergisiyle oluşan devlet kaynaklarının israf edilerek, amacı dışında kullanılması kabul edilemez.'