AKP'ye bomba Salih Müslim hatırlatması

AKP'ye bomba Salih Müslim hatırlatması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, PYD Sözcüsü Salih Müslim'in Ankara'da ağırlanmasına ilişkin yeni açıklama yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçen haftaki grup toplantısında PYD Sözcüsü Salih Müslim'i Ankara'da kırmızı halılar ile karşılayıp ağırlayanlar ile ilgili 'vatana ihanetten' suç duyusurunda bulunulması için talimat verdi. Kılıçdaroğlu'nun bu talimatı ile CHP'nin hukukçu vekilleri suç duyurusunda bulundu. Bugün de İçişleri Bakanlığı Salim Müslim'i terörden arananlarda 'kırmızı liste'ye aldı. CHP lideri Salih Müslim'in Ankara'da ağırlanmasını gündeme getirdiği için Hükümeti'in rahatsız oluğunu söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıoçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AKP Hükümeti'nin CHP'yi bazı terör örgütleri ile yakınlaştırmalarına sert çıktı. CHP lideri Hükümet yetkililerinin neden böyle konuştuklarını şu sözlerle açıkladı:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bir açıklamasında “CHP içindeki bazı kimseler, YPG/PYD’ye dolaylı destek veriyor. Kemal Kılıçdaroğlu gereğini yapsın” dedi…

Biz YPG’ye de, PYD’ye de ‘terör örgütü’ dedik zaten, daha ne söyleyelim. Bu suçlamayı yapmalarının nedeni şu: PYD, Yargıtay kararıyla terör örgütü sayılmasına karşın bu karardan sonra PYD’nin lideri Salih Müslim’i Türkiye’ye davet ettiler. Bunu gündeme getirdiğim için rahatsızlık duyuyorlar.

Daha önce de teröre yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştuk.