AKP'li Şahin: Barajın bir miktar düşürülmesi istikrarı etkilemez

AKP'li Şahin: Barajın bir miktar düşürülmesi istikrarı etkilemez

Eski TBMM Başkanı ve AKP Karabük Milletvekili Mehmet Şahin, "Barajın bir miktar düşürülmesinin Türkiye'deki siyasi istikrarı olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Bir dizi ziyaretler için geldiği Karabük'te  AKP'nin uyum yasaları bağlamında çalışma yaptığını belirten Şahin, şunları söyledi:

"Anayasa değişikliğinden sonra bu anayasa değişikliğine uyum sağlayacak yasalarda değişiklik yapılacak. Bu bağlamda siyasi partiler kanunu da ele alınacaktır. Bu konu gündeme geldiğinde 'baraj' konusu mutlaka değerlendirilecektir. Şimdi ferdi olarak söylerim, o partimizi bağlayacak düşünce olmaz. Partimizin tüzel kişiliği ve yetkili organlar, bu konuyu görüşüp tartışıp kamuoyuna açıklama yapmadan, benim 'şöyle ya da böyle olmalı' demem pek şık olmuyor. Kanaatim şudur, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Türkiye geçtikten sonra hükümetteki istikrar konusu büyük ölçüde çözülmüş oluyor. Barajın bir miktar düşürülmesinin Türkiye'deki siyasi istikrarı olumsuz etkilemeyeceğini düşünüyorum. Bu bağlamda konu mutlaka başta iktidar partimiz olmak üzere diğer siyasi partilerle birlikte değerlendirecektir" diye konuştu.

'SİYASİ PARTİLER ARASINDA İTTİFAKLAR OLABİLİR'

Şahin, AKP'nin MHP ile ittifak yapacağının konuşulduğunun hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Bu tür açıklamalar zaman içerisinde netleşecek olan açıklamalardır. Seçimlere doğru gittiğimizde, yaklaştığımızda gelişmelere göre bu konu daha açıklığa kavuşur. Geçmişte siyasi partiler seçimlere girerken Türkiye'de ittifak yapmışlardır. 1991 seçimlerinde bunu biz yaşadık. Bunun biraz daha batılı bazı ülkelerde olduğu gibi yasal düzenlemeyle rahatlatılması ve kolaylaştırılması önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla ortaya çıkacaktır. Benim şahsi kanaatim, gelecekte Türkiye'de siyasi partiler arasında ittifakların olabileceği şeklindedir."