Akşam muhabirinin Trump'ın damadıyla Erdoğan röportajı yalan haber çıktı!

Akşam muhabirinin Trump'ın damadıyla Erdoğan röportajı yalan haber çıktı!

Akşam gazetesinde Yavuz Atalay imzasıyla yayımlanan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı/başdanışmanı Jared Kushner’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında övgü dolu sözlerine yer verilen söyleşinin yalan haber olduğu ortaya çıktı.

Amerikan haber sitesi The Daily Caller’a konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, haberde Kushner’dan alıntı yapılan sözlerin ‘uydurma’ olduğunu söyledi. Atalay da bu durumu kabul etti.

Akşam’da dün yayımlanan haberde Kushner’ın Türk basınına ilk kez konuştuğu belirtiliyordu. Haberde Kushner’ın, Trump’ın ‘Make Great America Again (Amerika’yı yeniden büyük yapalım) sloganına atıfta bulunarak, “Erdoğan da Trump gibi ülkesini yeniden büyük yapmak için çalışıyor. Bu çalışmalarını takdirle izliyoruz” dediği iddia ediliyordu. Haberde Atalay ile Kushner’ın birlikte çekilmiş bir fotoğrafına da yer verilmişti.

Ancak The Daily Caller’a konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, Kushner’ın açıklamalarının uydurulduğunu söyledi. Yetkili, “Atalay Jared’a bir selfie için yanaştı ancak söylediklerini doğru aktarmadı. Bu, uydurma” dedi.

The Daily Caller’ın da Twitter üzerinden ulaştığı Atalay bu durumu itiraf etti. The Daily Caller’ın haberine göre Atalay, “Bu bir söyleşi değildi. Kushner’ın ve Ivanka’nın ofisinden veya Beyaz Saray’dan izin almadım. Haberde de söylediğim gibi, 1-2 dakikalık hızlı bir sohbetti” dedi.

Atalay, yaptığı alıntıların doğru olup olmadığının sorulması üzerine, “Bunu söylemedi. Ona, ‘Trump gibi, Erdoğan’ın da Türkiye’yi yeniden büyük yapacağını düşünüyor musunuz?’ diye sordum ve o da (Kushner) sadece ‘Evet, öyle’ dedi” yanıtını verdi.